Ante Čačić, trener Dinama: Protiv Istre igramo derbi, želim nadmudriti bivšeg igrača Pamića

Petak, 27. travnja 2012. 13:58 Napisao/la  Z. G.

Istra je ovoga proljeća uz nas osvojila najviše bodova. Stoga možemo reći da nas očekuje mali derbi. Imaju vrlo kvalitetan igrački kadar i odlično ih vodi moj bivši igrač Igor Pamić, objašnjava Čačić

Kad bi Prva HNL imala argentinski sustav natjecanja, Istra 1961 bi ozbiljno kandidirala za naslov prvaka! Argentinci imaju dva prvaka unutar jedne sezone, jer su proljetni i jesenski dio natjecanja zapravo zasebna prvenstva. Ako bismo, dakle, računali učinak samo ovoga proljeća, na vrhu ljestvice HNL-a bio bi Dinamo, a odmah do njega - Istra 9161. Upravo će se ove dvije momčadi sučeliti u subotu u Maksimiru.

- Pred nama je treći sraz protiv Istre unutar zadnja dva mjeseca. Nakon prve utakmice u Puli rekao sam da mi nismo bili toliko loši koliko je Istra bila dobra. Vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu, Istra je ovoga proljeća doživjela samo jedan poraz, a uz nas je osvojila najviše bodova. Stoga možemo reći da nas očekuje mali derbi. Imaju vrlo kvalitetan igrački kadar i odlično ih vodi moj bivši igrač Igor Pamić. Vjerujem da ovoga puta suparnički vratar neće biti igrač utakmice, istaknuo je maksimirski trener Ante Čačić prisjećajući se nedavnih okršaja u četvrtfinalu Kupa.

U oba je ogleda bilo 1:1, a "plavi" su na kraju prošli boljim izvođenjem jedanaesteraca. I sam je Čačić najavio da će svojim igračima dozirati napore, jer ih uskoro čekaju i dva finalna okršaja protiv Osijeka. Moguće je, dakle, da će protiv Istrana odmarati igrače koji osjećaju lagane zdravstvene tegobe. Na tom su popisu Badelj, Alispahić, Rukavina i Sammir.

- U ovom trenutku ne mogu reći tko će igrati, jer pred nama je važna utakmica protiv Osijeka u finalu Kupa. Što se tiče Badelja, u Rijeci je osjetio bol u aduktoru. Možda ga neću ni koristiti, jer Badelj je naš najzaposleniji igrač ove sezone, a već sam rekao da su pred nama važne kup utakmice. Što se tiče Šimunića, moram priznati da sam bio iznenađen kad sam vidio na koji način neki mediji opisuju njegov nastup u Rijeci. Na toj je utakmici imao jako malo posla. Zapravo, jedina akcija u kojoj je sudjelovao je ona u kojoj je došlo do kontakta s Bošnjakom. Za mene je taj Šimunićev start bio čist "kao suza", taj kontakt nije bio za jedanaesterac, nastavlja strateg "modrih".

I dok su udarci s bijele točke razveselili Čačića u nedavnim dvobojima protiv Istre, ovoga su ga tjedna – rastužili. Dinamov je trener, naime, navijač madridskog Reala, koji je pokleknuo protiv Bayerna u polufinalu Lige prvaka upravo udarcima s bijele točke.

- Real je, za razliku od Barcelone, zasluženo ispao u polufinalu. U obje je utakmice Bayern djelovao svježije i odlično kontrolirao sredinu terena. Što se tiče Barcelone, teško je vjerovati kakve su sve prilike promašili. Nisu realizirali jedanaesterac, pogađali su prečke i stative… No, to je vjerojatno bilo zapisano negdje gore zbog one nepravde od prije tri godine. Na uzvratnoj je utakmici Mourinho napravio jedan gaf, kojega ja nikad ne bih napravio. Kleknuo je prije izvođenja jedanaesteraca, a to je bila jako loša poruka za momčad. Na taj im je način rekao da je sad sve u božjim rukama, a ne u njihovim nogama.Ta je gesta pokazala da se prepustio sredini, a momčad takve stvari uvijek osjeti. Poznajući njegovu sportsku aroganciju, to me jako iznenadilo, zaključio je Čačić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.