Prva HNL: Dinamo ostvario najbolji ulazak u sezonu jedne momčadi u povijesti HNL-a

Subota, 01. listopada 2022. 21:38 Napisao/la  SC

Bilo je izjednačeno do 60. minute, a onda nas je Dinamo počeo lomiti ritmom i brzinom, kazao je Zoran Zekić, trener gostiju

Prva HNL: Dinamo ostvario najbolji ulazak u sezonu jedne momčadi u povijesti HNL-a
Foto: GNK Dinamo/Facebook

Kada je u 59. minuti Bosec ubacio zdesna, a Hoxha u padu loptu glavom poslao u lijevi Livakovićev kut i izjednačio (1:1), Slavem Belupo potaknuo je lažnu nadu da u Maksimiru može iznenaditi.

Ne samo da nije bilo iznenađenja, nego je Dinamo trima pogocima u završnici utakmice ostvario uvjerljivu pobjedu protiv momčadi koja je prema rezultatima postala najveće ugodno iznenađenje ove sezone.

Dinamo je desetom pobjedom u 11. kolu ostvario najbolji start jedne momčadi u HNL-u, momčad Ante Čačića na početku sezone jednostavno igra nogomet za barem jednu klasu više od najboljih hrvatskih momčadi.

U zadnjih dvadesetak minuta Dinamo je dignuo ritam trčanja i inteziteta su duelima na razinu koju igrači Slavena Belupa mogu vidjeti jedino na televiziji u teminima europskih utakmica.

- Pobjeda je malo rezultatski preizražena, Dinamo jednostavno kažnjava svaku pogrešku. Bilo je izjednačeno do 60. minute, a onda nas je Dinamo počeo lomiti ritmom i brzinom, kazao je Zoran Zekić, trener gostiju.

- Uvijek je teško odigrati kvalitetno nakon stanke, rezultat je relativno velik s obzirom na utakmicu, utakmica je bila otvorena do kraja, kada je presudila naša kvaliteta, kazao je trener Dinama Ante Čačić.

DINAMO: Livaković, Ristovski (79 Moharrami), Šutalo, Perić, Ljubičić, Mišić (61 Baturina), Ademi, Špikić (79 Bočkaj), Ivanušec, Oršić (88 Marin), Drmić (46 Petković)

SLAVEN BELUPO: Marković, Soldo (80 Soldo), Božić, Tepšić, Bosec, Bašić, Kocijan (80 Krstanović), Martinaga, Mudražija (84 Mihalić), Mioč (84 Behram), Hoxha (88 Hlevnjak)

Utakmica 11. kola: Dinamo - Slaven Belupo 4:1 (Marković 9-ag, Petković 71-11m, Bočkaj 81, Ivanušec 90+3/Hoxha 59)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.