Dean Računica službeno predstavljen, klub službeno objasnio smjenu trenera

Ponedjeljak, 07. ožujka 2022. 19:39 Napisao/la  SC
Dean Računica
Dean Računica Foto: HNK Šibenik

 Dean Računica predstavljen je na Šubićevcu, već treći trener ove godine i četvrti ove sezone kazao je sljedeće:

- Iskreno, moji planovi su bili drugačiji od ovih da preuzmem Šibenik. Budući da sam već četiri godine u stručnom stožeru Slavena Bilića mislio sam odmarati do šestog mjeseca i zato je ovaj angažman za mene neka vrsta iznenađenja. Naime, od petka navečer i tijekom subote trajali su pozivi i razgovori s predsjednicom Šibenika Marinom Jurić i na koncu sam pristao. Dogovor je da vodim Šibenik do kraja sezone... Samo, kako je krenulo možda će se na Šubićevcu svaka tri kola mijenjati trener. Šalu na stranu, treba napraviti sve da se momčad što prije vrati u normalu, koja je vladala tijekom jeseni. Što će biti nakon sezone, teško je govoriti u ovom trenutku, kazao je Računica, nekadašnji igrač Šibenika i Hajduka.

Na pitanje kako će igrati, odgovorio je ovako:

- Mogu ja imati najbolju viziju na svijetu, pokušati igrati kao Guardiola, ali svaki trener se mora prilagoditi kvaliteti koju imaš u momčadi, govori Računica.

Klub je na službenoj stranici ovako objasnio zašto je Marko Kartelo smijenjen:

- Odluka uprave HNK Šibenik o smjeni trenera Marka Kartela, donijeta je na temelju činjenice kako je u klubu posebno svlačionici trebalo zadržati dobru atmosferu i primjerenu komunikaciju između igrača, ali i igrača i trenera. Bilo kakvo narušavanje međuljudskih odnosa kao i diskreditaciju bilo koga u Klubu po bilo kakvoj osnovi ne možemo i nećemo tolerirati. U svlačionici se zna tko je “šef” i tko provodi odluke za dobrobit cijele momčadi i Kluba – o tome naime ovise i konačni rezultati, stoji u objavi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.