Darko Raić Sudar: Dosta sam razgovarao s vlasnikom, znaju što su pogriješili

Ponedjeljak, 31. prosinca 2018. 17:17 Napisao/la  SC
Darko Raić Sudar
Darko Raić Sudar

Darko Raić Sudar vodio je momčad Istre 1961 u razdoblju besparice i neizvjesnosti oko opstanka kluba. U takvim okolonostima uspio je zadržati prvoligaški status.

Otkada su klub kupili Baski, nema više neizvjesnosti što se tiče financija, ali ima što se tiče ostanka u ligi:

- Normalno je da bi svi mi voljeli da je Istra 1961 što je moguće više na ljestvici, ali u cijeloj ovoj priči nije presudno hoćemo li ovu sezonu završiti kao šesti, sedmi ili osmi. Najbitnije je osigurati financijsku stabilnost kluba, a kad se to sredi, tek onda na red dolazi poboljšanje organizacije, uvjeta te samim tim i bolji rezultati. Treba shvatiti i da su novi vlasnici jedan dobar dio planiranog budžeta potrošili na saniranje dugova te još uvijek rješavaju neke zaostatke. Da toga nije bilo, sigurno se moglo još više novca uložiti u momčad i onda bi se i posao na terenu mogao kvalitetnije odraditi. Dosta sam razgovarao s vlasnikom i njegovim najbližim suradnicima i ono što sam pritom uvidio, i što mi se dopada, je da znaju što su i gdje pogriješili. Svjesni su toga, a to je jako bitno. Normalno je da se u nogometu griješi u procjenama, onaj tko kaže da nikad nije pogriješio, taj laže. Svatko griješi na neki način, jer u nogometu nema garancije, ali problem je kada netko pogriješi i toga nije svjestan. Vlasnik je rekao da će mijenjati dokle god to bude bilo potrebno i napravit će što god bude trebalo dok ne dođe na ono što želi. Za to će trebati vremena, ali čovjek zna što hoće i to je najbitnije, da nema improvizacije, kazao je Raić Sudar za Glas Istre.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.