Darko Raić Sudar: Ako se nešto ne promijeni tijekom stanke, stvarno ne znam kako dalje

Petak, 03. studenog 2017. 16:39 Napisao/la  SC
Darko Raić Sudar
Darko Raić Sudar


Istra 1961 proživljava teške dane, klub je praktično pred gašenjem nakon što je Michael Glover najavio da američki fond više neće financirati klub koji je kupio od Mihaila Ščeglova.

- Ja sam u posljednje vrijeme više psihijatar i psiholog nego nogometni trener. Evo, upravo tražimo sponzora za tih četiri-pet dana u Slavoniji, jer dvaput u tri dana igramo protiv Cibalije. Za boravak tamo treba nam oko 30.000 kuna. Igrači su se nadali da će njima otići neka sredstva iz HNS-ova fonda solidarnosti, ali niti to nije deblokiralo klub. Neki igrači su mi izbačeni iz stana jer nisu plaćali stanarinu, a jutros su se premišljali hoće li uopće izaći na trening. Na kraju su ipak izašli, iako im je teško razmišljati o nogometu. Odigrat ćemo ove dvije utakmice s Cibalijom pa ćemo vidjeti što će biti. Mi ne želimo zabiti taj posljednji čavao u lijes ovoga kluba, ali ako se nešto ne promijeni tijekom reprezentativne pauze, stvarno ne znam kako dalje. Doživljavao sam slične situacije kao igrač, ali ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru, kaže trener Darko Raić Sudar.


- Situacija je doista jako teška, po dva-tri moja suigrača stanuju zajedno kako bi smanjili troškove za stanarinu i režije. Neki nisu primili plaću po šest mjeseci, a oni koji su došli ljetos još nisu vidjeli ni kune. Ja imam ugovor s Osijekom, koji me plaća i dok sam na posudbi u Puli. No, dobro znam kroz što prolaze suigrači jer sam u Sesvetama i u jednom razdoblju u Osijeku prolazio isto, kazao je Aljoša Vojnović, jedini nogometaš s primanjima u Istri.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.