RIJEKA - ISTRA 1961 Dario Dabac: Rijeka bi protiv nas trebala drugačije igrati nego protiv Gorice, duboko se nadam da će igrati dugačije

Nedjelja, 25. srpnja 2021. 12:24 Napisao  I. V.

Ako se gledaju utakmice protiv Gorice zadnjeg kola prošle i prvog kola ove sezone, te dvije Rijeke nisu bile iste, kaže sportski direktor Istre 1961 i bivši igrač Rijeke

Dario Dabac
Dario Dabac

Rijeka večeras (19) na Rujevici igra protiv Istre 1961, na rasporedu je utakmica 2. kola.

Uoči prvog Derbyja della Učka ove sezone dojam je da je Istra 1961 veća nepoznanica od Rijeke, koja je u dvjema utakmicama (Gorica, Gzira United) naslutila mogućnosti na početku sezone.

Istra 1961 je u 1. kolu u Puli uvjerljivo pobijedila (3:1) Hrvatski dragovoljac u utakmici tijekom koje je pozitivno iznenadila sadržajem igre, posebice je dobro igrala u prvom dijelu utakmice bez obzira na snagu protivnika:

- Od počeka prijelaznog roka pokušavamo nadograditi momčad iz prošle sezone s igračima koji bi trebali biti bolji od igrača koji su igrali prošle sezone. Doveli smo igrače koji žele igrati u Istri 1961, koji su zahvalni što su u Istri 1961, kojima je Istra 1961 stepenica u razvoju kariere. Ostavili smo Navarra i Einara, koji su nam bili jako bitni, produžili smo ugovor s Blagojevićem, Matić je u obrani, Mlinar je u sredini, Iličić je u napadu... Nismo nagomilali igrače, tržište se tek otvorilo, igrači još uvijek kalkuliraju, iskreno kažem da dobivam po desetak ponuda dnevno... Želimo Istru 1961 koja će biti prepoznatljiva, kada smo počeli slagati momčad razgovarali smo s trenerom Gonzalom, rekao nam je kako misli igrati, mislim da zajednička suradnja može biti dobra, kaže Dario Dabac, sportski direktor Istre 1961.

Dabac je Senjanin, kao daroviti igrač Nehaja 1998. godine otišao je u Dinamo, odnosno, u tadašnju Croatiju, tijekom igračke karijere nosio je dres Rijeke, kao mladi trener radio je u Školi nogometa Rijeke.

Bolje poznaje riječki nego pulski mentalitet, Rijeka se zadnjih godina stalno bori za vodeće pozicije, Istra 1961 zadnjih godina stalno vodi borbu za ostanak:

- Prošle sezone naš jedini cilj bio je ostanak u ligi, onih šest, sedam zadnjih minuta zadnje utakmice u Osijeku nikada neću zaboraviti! S druge strane, nije bilo realno očekivati da ćemo prošle sezone završiti osmi i igrati finale Kupa. Ovo je godina stabilizacija iako je moja ambicija biti što više na ljestvici. Gazda je jasno rekao: Stabilizirajte klub da ne gledam stalno prema Hrvatskoj i mislim hoću li ostati u ligi! Danas očekujem Rijeku koja će dominirati, Rijeka je u prvoj utakmici ove sezone protiv Gorice bila u drugačijoj poziciji. Drugačije je Rijeka igrala protiv Gorice u zadnjem kolu proše sezone, ove je sezone strpljivo čekala na kontre i polukontre. Ako se gledaju utakmice protiv Gorice zadnjeg kola prošle i prvog kola ove sezone, te dvije Rijeke nisu bile iste. Igramo Derby della Učka, Rijeka bi protiv nas trebala drugačije igrati nego protiv Gorice. Duboko se nadam da će igrati dugačije, mi ćemo se doći nadigravati, naglašava Dabac.

Istra 1961 u pripremnom razdoblju nije izgledala tako dobro kao u utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca:

- Odigrali smo samo tri pripremne utakmice! Ne zato što nismo mogli odigrati više utakmica nego zato jer nismo htjeli igrati više. Nama utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca i Rijeke dolaze u petom tjednu priprema, utakmica protiv Rijeke dolazi nam na vrhuncu priprema. Nećemo sada govoriti je li Hrvatski dragovoljac slab ili nije, tek smo počeli sezonu. Znali smo u pripremi za današnju utakmicu da će Rijeka igrati europsku utakmicu, nismo znali protiv koga će igrati. Putovali su su na Maltu, drago nam je da su pobijedili, jer predstavljaju hrvatski nogomet, meni je osobno još draže da su pobijedili, ali znamo ih je put iscrpio. Rijeka je također momčad u stvaranju, utakmica će biti zanimljiva. Mi ćemo se pokušati kroz posjed nametnuti, nećemo kao prošlih sezona igrati samo na kontre i polukontre. Teško je procijenjivati nakon samo jedne utakmice, ali mislim da smo na dobrom putu, zaključuje Dabac.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.