Danko Končar spreman postati vlasnik Istre 1961, Španjolci najavili razgovore

Nedjelja, 10. lipnja 2018. 15:58 Napisao/la  SC
Danko Končar
Danko Končar

Momčad Istre 1961 sačuvala je prvoligaški status na travnjaku, sada predstoji borba za očuvanje pravne osobnosti kluba kojemu prijeti stečaj i ispadanje u zadnju ligu ako se ne riješe dugovanja.

Klub je dioničarsko društvo, tvrtka u dugovima traži novog vlasnika.

Privremenu financijsku pomoć pružio je Danko Končar, novi vlasnik Uljanika u ime kojega klub vodi suradnik Krešimir Raguš:

- Uskoro nam slijede razgovori s potencijalnim španjolskim investitorima, ali mi ćemo i dalje biti tu. Biti prisutni, više nikome nećemo dozvoliti da Istru ostavi na cjedilu. I nema šanse da opet dođe netko u klub, pa ovdje 'bunari', radi s Istrom što poželi. Svaki partner nam je dobrodošao, ali samo s ozbiljnim i korektnim ponudama za razvoj kluba. Iskreno, još nikada nisam sjeo i razgovarao s tim Španjolcima, očekujem njihov poziv već ovoga tjedna. Pa da vidimo jesu li ozbiljni ili ne. Predstavljeni su mi kao vrlo ozbiljna ekipa, a takvima su vrata kluba uvijek otvorena. Mi nismo vlasnici kluba, ali smo spremni to postati. No, ponavljam, svakom ozbiljnom partneru širom su otvorena vrata kluba, a tu ima puno zainteresiranih. Bitno je da u Pulu stignu partneri koji žele pomoći klubu. Vi danas u Puli izuzev Istre 1961 nemate profesionalnih klubova u drugim sportovima, a ova je regija vrlo jaka i s gospodarske strane. Jednostavno, ne želimo dozvoliti da tu i nogomet propadne. Gledajte, naš 'core business' nije nogomet, već rudarstvo i to svi znaju. Ali vjerujte kako ćemo svi skupa pomoći Istri da postane ozbiljan i stabilan klub, kaže Raguž za goal.hr.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.