Danijel Zagorac, vratar Splita: Vidjeli smo nedostatke u igri Rijeke protiv Hajduka

Ponedjeljak, 29. veljače 2016. 18:51 Napisao/la  Ivan Jelić

Rijeka je klub koji izuzetno cijenim i respektiram, no nitko do sada nije sa mnom razgovarao o možebitnom transferu. Na ljeto sam slobodan igrač, otvoren sam za svaki razgovor, kaže Zagorac


Nogometaši Splita u srijedu na Parku mladeži igraju protiv Rijeke. U dosadašnjem tijeku prvenstva Rijeka je oba puta bila uspješnija od Splita, u Parku mladeži pobijedili su Riječani rezultatom 2:0, dok su na Kantridi ostvarili pobjedu 2:1.

Proteklog vikenda Split je minimalno poražen (0:1) u Maksimiru od Dinama, dok je Rijeka na Rujevici istim rezultatom bila bolja od Hajduka:

- Unatoč porazu od Dinama mislim da možemo biti zadovoljni kako smo se suprotstavili vodećoj momčadi na tablici. Igrali smo agresivno, djelovali smo kompaktno, propustili smo dvije stopostotne prilike, Franjić i Bagarić izašli su sami pred Eduarda, nažalost nisu bili konkretni u završnici. Isto tako moram reći da smo bili onemogućeni da ostvarimo pozitivan rezultat, riječi su kapetana Splita Danijela Zagorca.

U srijedu u Parku mladeži gostuje Rijeka?

Bagarić: Penal čist kao suza!
Dražen Bagarić promjenio je iskaz vezan za spornu situaciju u utakmici protiv Dinama. Nakon utakmice Bagarić je rekao da ga vratar Eduardo nije zaustavio prekršajem u 81. minuti:
- Novinari su pogrešno prenijeli moju izjavu, kazao sam da mi se čini da prije nije nego što mi se čini da je postojao prekršaj i da želim vidjeti snimku. Kada sam pogledao snimku, vidio sam da je penal bio čist kao suza. Tu nema nikakve dvojbe, rezolutan je Bagarić.

- Utakmica je podjednako važna njima i nama. Riječanima u borbi za titulu prvaka bez obzira što im Dinamo bježi pet bodova, nama u borbi za četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Europsku ligu. Ako budemo odigrali kao protiv Dinama, mislim da se možemo nadati pobjedi. Čini mi se da je pravo vrijeme da se Rijeci revanširamo za dva dosadašnja poraza. Rijeka je bila bolja u utakmici protiv Hajduka, zasluženo je slavila. Unatoč pobjedi vidjeli smo nedostatke u igri momčadi Matjaža Keka, nastojat ćemo ih iskoristiti. Vjerujem da će naši napadači biti uspješniji nego u srazu sa Dinamom, da će realizirati prilike koje budu imali. Rijeka je snažna kao kolektiv, sjajno su posloženi, trebamo im se suprotstaviti na isti način. Samo kolektivnom igrom, maksimalnim angažmanom svakog pojedinca možemo se nadati osvajanju sva tri boda, kaže Zagorec.

Zagorcu na ljeto ističe ugovor sa klubom, Rijeka se spominje kao možebitna nova destinacija?

- Rijeka je klub koji izuzetno cijenim i respektiram, no nitko do sada nije sa mnom razgovarao o možebitnom transferu. Na ljeto sam slobodan igrač, otvoren sam za svaki razgovor. Moja je želja karijeru nastaviti u inozemstvu, zaključio je Zagorac.

Standings provided by Sofascore