HNS dovodi strane suce, VAR osujetio sudačku lakrdiju u Osijeku

Ponedjeljak, 04. travnja 2022. 22:05 Napisao  I. V.

 Ozbiljno razmišljamo da uspostavimo suradnju s državama koje su nama slične u profilu suđenja, kaže Bruno Marić

HNS dovodi strane suce,  VAR osujetio sudačku lakrdiju u Osijeku

 Fran Jović spada u uski krug najboljih hrvatskih sudaca!

Sudac koji se nalazi u Elitnoj skupini (fotografija ispod teksta) u utakmici između Osijeka i Hajduka iskazao je slabosti koje se ne mogu tako olako pripisati slabom danu, kao što je njegove pogreške pokušao opravdati Bruno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

Da nije bilo VAR-a, derbi 29. kola pretvorio bi se u sudačku lakrdiju zbog koje bi prvenstvo postalo neregularno.

Nakon što je zajedno s televizijskim auditorijem pogledao snimke pogrešnih odluka, Jović je ispravio obje pogrešne procjene prekršaja za kaznene udaraca od kojih se prva (procjena inteziteta kontakta Žapera i Krovinovića) može uvrstiti u rubriku dvojbenih.

Druga je pogreška bila toliko drastična (Ferrov start na Lovriću) da dovodi u pitanje bazične Jovićeve sposobnosti, sudac Elitne skupine onakav previd može opravdati jedino noćnim sljepilom!

Noćno sljepilo nije bolest, već stanje oka zbog kojega osoba koja noću pri slabom svjetlu vidi zamagljeno i otežano ne smije suditi noćne utakmice.

Jovićeve pogreške u završnici neizvjesne sezone opet su aktualizirale problem kvalitete hrvatskog suđenja, dolazi vrijeme da važne utakmice u HNL-a počnu suditi strani suci:

- Ja ću samo reći da HNS i Komisija nogometnih sudaca aktivno radi na takvim promjenama, ozbiljno razmišljamo da uspostavimo suradnju s državama koje su nama slične u profilu suđenja. Ne bih sada htio spekulirati o kojim se državama radi, pregovori i rasprave o tome traju. Vidite da u svijetu postoje trendovi da suci razmijenjuju, vrlo vjerojatno će Komisija nogometnih sudaca predložiti da krenemo u tom smjeru. Nećemo krenuti prije sljedeće sezone, nije tehnički moguće, najavio je Bruno Marić u razgovoru za NovuTV.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.