DA JE DOSUĐEN POGODAK

Damir Mišković odmah bi smijenio još jednog Kulušića

Nedjelja, 14. veljače 2021. 21:30 Napisao/la  Igor Vranić

Sudac Dario Kulušić nećak je Ante Kulušića kojega je Damir Mišković smijenio s mjesta predsjednika Komisije za suđenje dok su zajedno boravili u Dubaiju

Šime Gržan ovako je igrao rukom...
Šime Gržan ovako je igrao rukom...

Dosta je polemika na društvenim mrežama izazvala odluka suca Darija Kulušića, koji je poništio pogodak Istre 1961 u utakmici protiv Rijeke na Rujevici (1:1).

U 11. minuti Gržan je osvojio loptu na desnoj strani kaznenog prostora između Galovića i Arsenića, odigrao u sredinu, gdje je Lončar sa 6 metara gurnuo loptu u mrežu.

Pogodak je poništen na intervenciju VAR-a zbog igranja rukom iako je Gržan držao ruku pripijenu uz tijelo, kada se lopta slučajno odbila od njegova lakta!

Štoviše, Gržan je instiktivno pokušao izbjeći kontakt ruke i lopte, ali nije uspio.

Pogodak je pravilno poništen zbog novoga pravila koje glasi:

Slučajno igranje rukom napadača treba sankcionirati isključivo ako odmah rezultira pogotkom ili izglednom prilikom za postizanje pogotka tog igrača i/ili njegove momčadi (tj. nakon igranja rukom lopta prelazi samo malu udaljenost i/ili nema većeg broja dodavanja) 

U praksi to znači da sudac ne bi dosudio igranje rukom da je Gržan u nastavku akcije prošao nekoliko igrača Rijeke uzduž i popreko kaznenog prostora prije nego što će asistirati za pogodak ili postići pogodak.

Da je na Rujevici dosuđen pogodak za Istru 1961, Damir Mišković odmah nakon utakmice smijenio bi još jednog Kulušića.

Sudac Dario Kulušić (na fotografiji) nećak je Ante Kulušića kojega je Damir Mišković smijenio s mjesta predsjednika Komisije za suđenje dok su zajedno boravili u Dubaiju.

Osim spomenute situacije, Dario Kulušić na Rujevici nije ima težak posao iako se tako razmahao kartonima da je sam sebe doveo u nezgodnu poziciju.

Prema njegovu kriteriju u 37. minuti Mudražija je trebao drugi žuti karton nakon prekršaja na Blagojeviću.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.