CIES: Rijeka četvrta u HNL-a prema omjeru prilika pred protivničkim i svojim vratima

Ponedjeljak, 18. listopada 2021. 15:52 Napisao/la  SC

Dinamo se nalazi  na visokom 14. mjestu u konkurenciji 680 klubova iz 41 ligaškog natjecanja širom svijeta

CIES: Rijeka četvrta u HNL-a prema omjeru  prilika pred protivničkim i svojim vratima
Foto: Andro Turina

Na stranici Prve HNL objavljeni su sljedeći podaci:

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je u svom tjednom izvješću zanimljivo istraživanje o omjeru izrazitih prilika jedne momčadi pred protivničkim i svojim vratima, a aktualni hrvatski prvak, Dinamo, nalazi se na visokom 14. mjestu u konkurenciji 680 klubova iz 41 ligaškog natjecanja širom svijeta.

Kad je u pitanju tekuća sezona Hrvatski telekom Prve lige, istraživanje je napravljeno poslije 11 odigranih kola, tijekom kojih su “modri” (devet odigranih utakmica) u prosjeku priredili 7,3 velikih prilika pred protivničkim vratima, a protivnici pred njegovim golom to isto učinili samo 2,6 puta.

Na drugom mjestu je Osijek (6,1/3,6), na trećem Hajduk (6,4/4,4), a na četvrtom Rijeka (6,9/5,3).

Uzimajući u obzir cjelokupnu konkurenciju, na prvom je mjestu beogradski Partizan (8,2/1,6), na drugom Ajax (11,9/2,8), a na trećem RB Salzburg (10,8/2,6).

U konkurenciji klubova iz liga “petice” najuspješniji je Manchester City (8,4/2,6), ispred Bayerna (10,1/3,4) i PSG-a (7,8/3,2).

CIES-ovo istraživanje provedeno je uz podršku InStata, a izrazitom prilikom smatra se ona koja otvara mogućnost postizanja pogotka.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.