Chelsea ponudio 3,5 mil. eura, Rijeka još 3 mil. eura dobiva nakon što Kramarić ispuni ugovorene klauzule

Utorak, 30. prosinca 2014. 19:48 Napisao  I. V.

 Takve klauzule važno je prije svega pravilno stručno valorizirati, jer ukazuju da Kramarić u Chelsea dolazi tek kao perspektivni igrač pred kojim je razdoblje dokazivanja

Dok obitelj Kramarić nestrpljivo čeka vijesti iz Dubaija, gdje predsjednik Rijeke Damir Mišković provodi novogodišnje blagdane, iz skrovite ladice izašli su prvi neslužbeni podaci o ponudi Chelseaja. Brojke su očekivane: Chelsea nudi 3,5 milijuna eura odmah, a 3 milijuna eura nakon što se ispune klauzule iz ugovora vezane za broj nastupa Andreja Kramarića u prvoj momčadi Chelseaja. Takav model u pravilu se primjenjuje kada klubovi kupuju neafirmirane mlade igrače i nije novost na Kantridi.

Davne 1997. godine Dario Smoje otišao je u Milan, koji je tada u europskom nogometu značio otprilike isto što danas znači Chelsea. Rijeka je zadnjih pola milijuna maraka iz transfera dobila tek kada je tada 19-godišnji Smoje odigrao tri utakmice za prvu momčad Milana. Takve klauzule važno je prije svega pravilno stručno valorizirati, jer ukazuju da Kramarić u Chelsea dolazi tek kao perspektivni igrač pred kojim je razdoblje dokazivanja. Pod sličnim uvjetima Alen Halilović otišao je iz Dinama u Barcelonu. Dinamo je dobio samo 5 milijuna eura, ali cijeli transfer može dosegnuti brojku od 15 milijuna eura ako Halilović opravda ulaganja.

Što se tiče Kramarićeve plaće, tu nema tajne budući da su iznos odmah objavili engleski mediji. Kramarić bi tjedno trebao zarađivati 20.000 funti bruto, što je oko 1,2 milijuna eura bruto godišnje. Neto plaća iznosila bi oko 700.000 eura godišnje ili dvostruko manje od onoga što je ponudio Liecester City. Ako Liecester City ispadne iz Premierlige, što je vrlo izvjesno, Kramarićeva plaća bi se prepolovila i iznosila isto kao da je igrač Chelseaja.

Na kraju je najvažnije kako će se postaviti Rijeka. Ako Mišković pristane na Chelseajevu ponudu, Rijeka sigurno može računati na 3,5 milijuna eura. Sve ostalo ovisi o tome kako će se Kramarić snaći u jednoj od najboljih momčadi na svijetu koju vodi jedan od najboljih trenera na svijetu. Ako se Kramarić snađe bolje od Diega Coste i ispuni sve klauzule, Rijeka opet gubi oko 3 milijuna eura u odnosu na ponudu Leicester Cityja.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.