Bruno Marić: Ovo me neće zastrašiti, opet ću biti najbolji hrvatski sudac

Srijeda, 12. listopada 2016. 20:40 Napisao/la  SC

Uhićeni pripadnik Torcide ima ukupno 32 prekršajne i kaznene prijave i svrstan je u kategoriju C, najgoru kategoriju huligana

Bruno Marić oporavlja se od šoka dok vida rane nakon napada skupine navijača Hajduka, najboljeg hrvatskog suca napala je skupina od desetak huligana dok je ručao u Stobreču:

- Ručali smo ribu, bili smo gotovo sami u tom restoranu u Stobreču. U jednom sam ih trenutku spazio kako dolaze. Odmah mi je bilo jasno da će biti nevolja i ustao, ali da će baš navaliti na nas šipkama, bokserima i onim metalnim dijelom vatrogasnog šmrka... Tome se stvarno nisam nadao, kazao je Bruno Marić za 24sata.

Nakon obrade u splitskoj bolnici, Marić se vratio  u Daruvar gdje je obavio specijalističke preglede:

- Zamislite, do mene je došla priča koja kruži Splitom da sam ja repetirao pištolj na napadače. E pa vjerujte mi, da sam imao namjeru i da sam potegnuo pištolj, onda to ne bi ovako završilo. Imam sve potrebne dozvole za nošenje oružja, pištolj sam imao uza sebe jer sam, i sami znate, primao prijetnje smrću i nije mi svejedno. Ali nikad u životu nisam ga izvadio... Ma znate što, dobio sam po glavi i naravno da to boli, ali najviše me boli što djeca doma plaču. Od ovih manjih se skrivam po kući da me ne vide ovakvog, ali stariji su odmah saznali što se dogodilo. Muka mi je kad vidim njihove suze! Ovo me neće zastrašiti, i dalje ću suditi i opet ću biti najbolji hrvatski sudac, rekao je Marić.

Jednog  napadača, 22-godišnjeg pripadnika Torcide I. Blaževića uspjeli su zadržati prilikom napada, ostali su pobjegli. Evidentiran je zbog navijačkih ispada, ima ukupno 32 prekršajne i kaznene prijave. Svrstan je u kategoriju C, najgoru kategoriju huligana.  

Splitska policijska uprava je potvrdila da će 22-godišnji napadač odgovarati za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.  Da nema tako bogati kriminalni dosje, vjerojatno bi se izvukao s blagom kaznom, najvjerojatnije uvjetnom kaznom.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.