BRUNO AKRAPOVIĆ, TRENER SPLITA

Najveći problem je da stalno pričamo o problemima

Utorak, 14. veljače 2017. 18:10 Napisao/la  Ivan Jelić

Mislim da imamo dovoljno kvalitete da ostanemo u ligi, kaže novi trener Splita

Bruno Akrapović predstavljen je u Parku mladeži kao novi trener Splita. Evo što je kazao na konferenciji za medije...

- Drago mi je da mi što mi je ukazana šansa da vodim prvoligaški klub. Imao sam pet minuta vremena da razmislim kad sam dobio poziv iz Splita. Zahvaljujem se supruzi Ivani da dođem ovamo. Bio sam dugo odsutan, nije jednostavno, imamo malog sina. S puno entuzijazma sam došao ovdje, želimo napraviti rezultat, započeo je Akrapović, koji je odradio prvi trening s momčadi...

- Trening je bio onakav kakav sam htio, vidio sam da sam spremni, i grupno i individualno. Mislim da imamo dovoljno kvalitete da ostanemo u ligi. Momci su radni, atmosfera je dobra i to mi se sviđa. U ovom trenutku nemam informacija .

Upitan je što ga je to privuklo u Split, koji se nalazi u ozbiljnim financijskim problemima.

- Financijski problemi me ne zanimaju, ja volim nogomet iz dna duše. Mene možete zvati noću da igram nogomet i ja ću se odazvati. Problemi me ne interesiraju. Najveći problem je što se stalno priča o problemima, a ja tražim rješenje. Došao sam sa željom da ovoj ekipi prenesem svoje znanje. A kroz dobar i kvalitetan rad, sreća dolazi sama od sebe.

Debitirat će utakmicom protiv Hajduka u nedjelju...

- Vjerojatno će to biti specijalna utakmica, svi će željeti vidjeti dobar nogomet. I ja se želim nadigravati, mi ćemo ići na pobjedu, samo to nas drži na životu. Međutim, moramo vidjeti koliko je to moguće. Nećemo igrati harakiri. Nije to utakmica kao svaka druga.

Hoće li Split ostati u 1. HNL:

- Uvjeren sam da će Split ostati u 1. HNL. Temeljim to na prvim utiscima i svom znaju, te informacijama koje imam. Ja sam pozitivac i razmišljam na takav način. Rezultat dolazi iz dobrog rada, svi smo tu da svoj posao odradimo pošteno i nadam se da ćemo biti nagrađeni.

Split igra i polufinale Kupa...

- U svojoj karijeri sam dva puta osvojio Kup - u Albaniji i na Gibraltaru. To je lijepa stvar. Uz primarni cilj, ostanak u ligi, u Kupu ćemo probati pokušati pokupiti šlag.

Glavni konkurent za ostanak u ligi je Cibalia...

- Petra Paculta znam dok je igrao u München 1860, svi mi težimo imati 'germanski' background. Tko bude uporniji u namjeri da pruži sve od sebe do kraja sezone, bit će bliži opstanku. Ni mi, ni oni ne smijemo se osvrtati prema nazad, nego samo gledati prema budućnosti.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.