Bruno Akrapović, trener Splita: Dinamo je namirisao krv nakon poraza Rijeke

Četvrtak, 11. svibnja 2017. 18:39 Napisao/la  I. J.

Pokazali smo da dišemo skupa, glasali smo svi da se vrati Božo Mikulić iako je Uprava htjela drugačije, rekao je Marko Perković

Split u petak u 20 sati na Parku mladeži dočekuje Dinamo. Četiri kola prije kraja "crveni" imaju dva boda više od posljednje Cibalije, dok se Dinamo još uvijek nada tituli prvaka.

- Nisam bio zadovoljan nakon Vinkovaca, rekao sam i igračima da takav pristup igranja nogometa, niti je u planu, niti je dostojan jedne ekipe. Bio sam dosta direktan, ciljano upozorio starije igrače da uz onakav način igre nemamo šansu. To je bilo potrebno da momci znaju da se mora promijeniti pristup, a da to ostavimo iza sebe, rekao je trener Splita Bruno Akrapović.

Stiže Dinamo...

- U nezgodno vrijeme, situacija na ljestvici govori da su bodovi važni i nama i njima. Oni su namirisali krv poslije poraza Rijeke. Za nas itetako važan ogled, očekujem tvrdu, borbenu utakmicu. Dosta nam igrača nedostaje (Pavlovski, Pešić, Tomičić, Merajić, Vasilj op.a.), ali borit ćemo se. Ne bih želio pričati o rezultatu.

Situacija u klubu nije bajna?

- Uprkos svim okolnostima i negativnim rezultatima, financijama, hoćemo pokazati da živimo, da smo tu, da se ne predajemo bez ispaljenog metka. Moramo biti borbeni, ono što smo prezentirali u zadnjim utakmicama na domaćem terenu nam mora biti pokazatelj. Tvrdo, u kost, to bi bila deviza.

Koliko biste dali Splitu mogućnost pobjede i remija u postocima?

- Teško je mjeriti, ako ćemo usporediti imamo 37,4 posto za pobjedu, a za remi 49,82. Moramo napraviti igru da bude tvrda, znamo kako Dinamo igra. Promijenili su dio ekipe, osvježili su je. Vidit ćemo kakvi će biti sutra. Moram dovesti igrače do toga da se atmosfera stvori na terenu, da jedan igrač startom povuče drugog. Ako se useremo u gaće, to neće izgledati dobro.

Kako do gola?

- Ne igramo nikad na 0:0, volio bih jednom da uđete u svlačionicu. Uvijek animiram igrače, dajem im podršku, imaju kvalitetu da zabiju. No, kada vam krenu brojati minute onda nastane pritisak.

Koja je kalkulacija do kraja sezone?

- Ne smijemo dozvoliti da nam se ponove Vinkovci. Mislim da bilo koje četiri momčadi da nabrojim moglo bi se reći da je raspored težak. Mislim da prioritet pobjede leži na našoj strani. Ne vrijedi kalkulacija ako sam nešto ne napraviš. Želim da sami nešto napravimo, a ne da čekamo kiks drugih. Rekao sam iza Vinkovaca ako budemo igrali i jedni i drugi tako ne bi trebali osvojiti do kraja ni boda, zaključio je Akrapović.

Stoper Marko Perković otkrio je da je Božo Mikulić odlukom igrača vraćen u kadar:

- Pokazali smo da dišemo skupa, glasali smo svi da se vrati Božo Mikulić iako je Uprava htjela drugačije.

Kako protiv Dinama?

- Imamo motiv, to je preživljavanje. Ne znam koliko su uvjereni u naslov, ovise o Hajduku. Imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu, znamo koliko smo tvrdi na našem terenu.

Protiv Dinama nije potreban dodatan motiv?

- Sigurno da je, ali nam neće značiti ako ostvarimo dobar rezultat, a ispadnemo. Motiv nam treba biti da spasimo klub. Imponira da protiv Dinama napravimo pozitivan rezultat. Ako budemo radili pravilan presing možemo se nadati dobrom rezultatu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.