Borba za titulu prvaka: Dinamo i Lokomotiva večeras igraju još jednu apsurdnu utakmicu

Petak, 14. travnja 2017. 10:30 Napisao  I. V.

Utakmice Dinama i Lokomotive ove sezone imaju drugačiji (ne)sportski smisao

Odmah nakon što se kriterijem suca Marija Zebeca  u derbiju 27. kola između Rijeke i Dinama (1:1)  HNL iskazao u punom sjaju, večeras se igra još jedna apsurdna utakmica između Dinama i Lokomotive.

Proteklih sezona utakmice između Dinama i Lokomotive nisu imale naglašeni natjecateljski značaj, jer je Dinamo osvajao titule prvaka s velikom bodovnom prednošću.

Ove sezone Dinamo održava bodovni zaostatak za Rijekom u jedinstvenim okolnostima HNL-a.

 Osim što je ove sezone sudački kriterij presudno utjecao na rezultate svih utakmica (dvije utakmice protiv Rijeke, Istra 1961, Cibalia....) u kojima je Dinamo glavinjao, utakmice protiv Lokomotive ove sezone imaju drugačiji (ne)sportski smisao.  
 
 Lokomotiva je postala prvoligaš kao Dinamova podružnica. Klub s Kajzerice služi kao Dinamov filter za dodatnu selekciju igrača, Lokomotiva financijski opstaje zahvaljujući iznuđenim transferima i posudbama igrača između dva kluba.

Formalno-pravno dva kluba nemaju nikakve veze, predsjednik Lokomotive je ugledni odvjetnik Tin Dolički. Zatajni Dolički važna je figura u poslovnom carstvu Zdravka Mamića.

- To je utakmica u kojoj tražimo sva tri boda. Nadam se da ćemo ponoviti igru kao protiv Osijeka, da dobijemo i odigramo dobro. To je najbitnije, i tako ćemo igrati od prve minute. Svaka utakmica nam je bitna te nećemo čuvati igrače. U kadru imamo 23-25 igrača, svaki čeka svoju priliku.  Lokomotiva je solidna momčad, moramo biti ozbiljni iako sve ovisi o nama, našem pristupu i ponašanju. Nadam se da ćemo sutra ranije riješiti utakmicu za razliku od prošla dva dvoboja, kaže u najavi utakmice trener Dinama Ivajlo Petev.

U 28. kolu  Lokomotiva i Dinamo u Kranjčevićevoj igraju 25. međusobnu utakmicu u HNL-u. U  24 prethodne utakmice, Lokomotiva je slučajno osvojila samo jedan bod.

Rijeka u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive igra u 32. kolu.

Svaka sličnost između te dvije utakmice može biti samo slučajna.  

Standings provided by Sofascore