Arena Cup: Istra 1961 pobijedila Maribor, sudionik Lige prvaka primio četiri pogotka

Ponedjeljak, 19. siječnja 2015. 15:57 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Maribor - Istra 1961 0:4. U drugom poluvremenu trener Pamić u igru je uveo kompletno novu momčad, pa ne čudi dominacija protiv mlade momčadi Maribora

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Maribor u prvoj utakmici Arena Cupa odigranoj u ponedjeljak u Medulinu. Pobjeda izražena rezultatom od čak 4:0 protiv kluba, koji je ove sezone sudjelovao u Ligi prvaka, zvuči bombastično budući da je Istra 1961 ostala bez najboljih igrača (Woon, Blagojević).

Ovakvom ishodu umnogome je pridonijela odluka trenera Maribora Anta Šimundže da u prvom poluvremenu igra s drugom momčadi, dok je u nastavku slovenski prvak igrao s još mlađom momčadi u kojima je bilo nekoliko juniora. Svejedno ostaje zapisano da je Istra 1961 s čak 4:0 pobijedila Maribor, koji je jesenas u Skupini G Lige prvaka odigrao 1:1 protiv Chelseaja!

U prvom poluvremenu trener Igor Pamić na teren je poslao šaroliku postavu s igračima koji traže veću minutažu i onima koji se još nalaze na probi. U 31. minuti kada je rastrčani Jordan postigao je pogodak za vodstvo svoje momčadi. Pucao je Jo nakon slaloma kroz obranu Slovenaca, ali nije pogodio okvir već Jordana, koji je utrčao iz drugog plana i zabio iz blizine - 1:0.

U drugom poluvremenu trener Pamić u igru je uveo kompletno novu momčad, pa ne čudi dominacija protiv mlade momčadi Maribora, koja nije stvorila ni jednu konkretnu priliku. Napadači Istre stvorili su niz prilika, a iskoristili su tri.

U 49. minuti je zabio Ivančić kojeg je sjajno uposlio Franjić. U 75. minuti isključen je Fajić zbog prigovora sucu, Istra je s igračem više postignula dva pogotka. Dvaput je strijelac bio Špehar.

Početni udarac izveli su Sandra Perković i Primož Kozmus, poznati  atletičari koji se pripremaju u Medulinu.

MARIBOR: Hamer, Sirk, Hotič, Moravac, Ploj, Filipović, Vujčić, Dodlek, Lazar, Marjanović, Nejc. Još su igrali: Vidić, Uskoković, Štraus, Obrez, Fajić, Šauperl, Volmajer, Leskovar, Šoštarić Karić, Hajrič.

ISTRA 1961: Miranda, Kapetanović, Hadžić, Vukman, Tomić, Grković, Franić, Jordan, Šimić, Jo, Janjušević. Drugo poluvrijeme: Lovrić, Pavlović, Obšivač, Gregov, Heister, Hadžanović, Matoš, Franjić, Repić, Ivančić, Špehar

Arena Cup, 1. kolo: Maribor - Istra 1961 0:4 (Jordan 31, Ivančić 49, Špehar 83, 90)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.