ANTE KULUŠIĆ TVRDI

Disciplinski sudac napravio neodrživi presedan

Srijeda, 19. travnja 2017. 20:42 Napisao/la  SC

Sva sreća da Pavličić nije u Uefi, jer bi vjerojatno vratio Vidala u igru i ponovio utakmicu Real – Bayern, kaže Kulušić


Disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić  kaznio je Soudanija utakmicom suspenzija nakon što je napadača Dinama prijavio Goran Kvalić iz Plomina.

Soudani je udario igrača Lokomotive Luke Capana, sudac Tihomir Pejin nije sankcionirao njegov prekršaj.

Ante Kulušić, privremeni šef sudaca, ovako je komentirao Pavličićevu odluku:

- Odmah u startu ću naglasiti da će Tihomir Pejin pauzirati nekoliko kola, ocjena 7,9 koju je dobio za utakmicu Lokomotive i Dinama meni je dovoljna za takvu odluku. Pejin je nesporno pogriješio, za udaranje protivnika morao je Soudaniju dati žuti karton. Međutim, iz snimke koju je Uefa poslala sucima za edukaciju jasno je da je Soudani trebao dobiti žuti, a ne crveni karton, kako neki tumače. Žuti karton je isključivo u domeni suca, a po pravilima Uefe, odluka suca može se nakon utakmice mijenjati isključivo ako je sankcioniran krivi igrač. Po meni, Pavličić je napravio neodrživi presedan i sva sreća da on nije u Uefi, jer bi vjerojatno vratio Vidala u igru i ponovio utakmicu Real – Bayern. Nemam ništa protiv da se stvari istjeraju na čistac, ali ne ovako, protivno propisima. Prema člancima 9, 49 i 50 Disciplinskog pravilnika Uefe, a onaj HNS-ov bi morao biti usklađen, odluke suca donesene na terenu su konačne i ne mogu ih preispitivati disciplinska tijela. Disciplinska tijela mogu preispitivati samo disciplinske posljedice odluke koju je donio sudac, u slučajevima kad je takva odluka bila temeljena na očitoj pogrešci, kao što je pogreška u identitetu kažnjene osobe. Ne znam je li i gospodin Mateo Beusan upoznat s novim naputcima, jer je on izjavio da je Soudani trebao dobiti izravni crveni karton. Ako pogleda videosnimku, uvjerit će se da je Uefa za ono što je napravio Soudani propisala isključivo kaznu žutim kartonom, kaže Kulušić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.