Ante Ćorić vratio se u hrvatski nogomet, Rudeš službeno predstavio bivšega igrača Rome

Subota, 13. siječnja 2024. 13:25 Napisao/la  SC

Rudeš i ja imamo zajedničku viziju, te ćemo napraviti sve kako bi klub ostao u elitnom razredu hrvatskog nogometa, kaže Ćorić

Ante Ćorić vratio se u hrvatski nogomet, Rudeš službeno predstavio bivšega igrača Rome

NK Rudeš objavio je sljedeću vijest:

U želji da ovog proljeća napravimo pravo sportsku čudo, te sačuvamo mjesto u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi, treneru Davoru Mladini doveli smo još jedno zvučno ime i igrača koji je bio predodređen za velike stvari.

Riječ je o 26-godišnjem Anti Ćoriću, bivšem, a mi vjerujemo, i budućem hrvatskom reprezentativcu, te igraču Dinama i Rome.

Ante Ćorić tijekom karijere osim za Modre i talijanskog velikana, igrao je i za Almeriju, WWW Venlo, Olimpiju te Zürich, s kojim je osvojio i naslov švicarskog prvaka. Najblistavije utakmice odigrao je u Dinamovom dresu, a ima iskustvo i igranja Lige prvaka, protiv najvećih europskih klubova, poput Arsenala, Olympique Lyona, Bayerna, Juventusa, Seville, Reala…

Naravno, imat će Ćorić priliku i svoje nogometno iskustvo prenositi na naše mlađe igrače, s toga smo iznimno sretni i uzbuđeni što je Ćorić stavio potpis na 1,5-godišnji ugovor.

- Sretan sam što sam se vratio u moj Zagreb. Naravno, Rudeš i ja imamo zajedničku viziju, te ćemo napraviti sve kako bi klub ostao u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Osobno sam u dobrom ritmu, noge su još malo teške od priprema, ali do početka sezone, sve će biti na pravom mjestu. I jedva čekam prve izazove, rekao je Ante Ćorić.

S ovakvim raspletom presretan je i predsjednik kluba Josip Šimunić.

- Naravno, jer znamo što Ante sve može i zna. Vidjeli smo i u prijateljskoj utakmici protiv Rogaške kako donosi razliku. Još kada uhvati pravi ritam. U svakom slučaju, uz njega će i naši mladi igrači imati priliku puno toga naučiti, tako da je ovo dvostruki dobitak za klub.

Direktor Stipe Čondrić, bio je kratak, ali jasan.

- Ante je postao Rudešan. Prihvatio je izazov, a to pokazuje snagu karaktera. I takvi nam igrači trebaju’, stoji u objavi.

Ante Ćorić otišao je 2018. godine iz Dinama u Romu za 7,5 mil eura, otada je kao igrač rimskog kluba igrao na posudbama u Almeriji, Venlu, Olimpiji i Zurichu.

Na kraju prošle sezone Jose Mourinho otpisao je Ćorića, koji se nakon stanke od šest meseci priključio zadnjeplasiranoj momčadi HNL-a.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.