MAXTV PRVA LIGA

Andrijašević odlučio gradski derbi

Nedjelja, 29. srpnja 2012. 22:35 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Hajduk - Split 1:0. Agresivni i brzi igrači Hajduka nisu dozvoljavali gostima da razviju igru

Utakmica 2. kola MAXtv Prve lige

HAJDUK - SPLIT 1:0

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 12.000

Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Strijelac: 1:0 Andrijašević (15)

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović, Andrijašević (85 Vuković), Radošević, Oremuš (48 Sušić), Caktaš (68 Milić), Ozobić, Vukušić

SPLIT: Zagorac, Radotić, Vidić, Galović, Hrgović, Vitaić, Erceg, Pehar (46 Baraban), Rebić, Vojnović (78 Marčić), Belle (61 Jelić)

Nogometaši Hajduka zasluženo su slavili u gradskom derbiju u koji su prvi put ušli kao autsajderi, iskusnija momčad Splita doživjela je poraz bez zadrške.

U prvih petnestak minuta ništa se konkretno nije događalo. U igri bez previše poduzetnosti Hajdukovi mladići djelovali su agresivnije, a splitski iskusnici zrelije sve do 15. minute. A onda je nakon ubačaja iz kuta Andrijašević na drugoj vratnici ostao sam i bez poteškoća glavom pogodio vodstvo - 1:0. Reakcija splitske obrane nije bila baš u skladu s iskustvom.

Od trenutka kada su postignuli pogodak, Hajdukovi igrači prepustili su tzv. posjed lopte gostima iz susjednog Parka mladeži, stali u zonu na svoju polovicu i čekali priliku za kontre.

U 19. minuti opet se u kaznenom prostoru ukazao Andrijašević. Na ubačaj zdesna pogrešno je reagirao Vidić, Andrijašević je opet nečuvan glavom loptu uputio točno u vratara Zagorca. Što se izglednih prilika tiče, to je bilo sve u prvom poluvremenu. Prilikom se može smatrati i Vojnovićev (32) udarac glavom nakon ubačaja iz kuta Ercega, tek toliko da igra Splita u prvom dijelu dobije neki smisao.

Utakmicu nije obilježila toliko kvaliteta koliko silina i brzina mlade momčadi Hajduka, koja fizički igra na visokoj razini za hrvatske standarde. Trener Mišo Krstičević selekcionirao je igrače, koji izgaraju u svakom duelu i dodiru s loptom čime brzo osvajaju prostor i naklonost navijača. Na takav pristup usporeniji igrači Splita pokušavali su odgovoriti pojedinačnim potezima bez završnice.   

  U drugom dijelu momčad Splita preuzela je veću dozu rizika, primaknula se zadnja linija gostiju bliže sredini igrališta i skratila prostor na napade na suprotnoj polovici. Istodobno je domaćoj momčadi ponudila prostor za brze kontranapade, što je u 52. minuti iskoristio Ozobić. Ubacio se iz drugog plana i izbjegao zaleđe, pobjegao lijevom stranom, vratio iz okreta loptu Sušiću, koji nije pogodio vrata s 5 metara.


 Utakmica je neizvjesna bila samo na semaforu, na terenu agresivni i brzi igrači Hajduka nisu dozvoljavali gostima da razviju igru. Jedna od rijetkih dorečenih akcija gostiju dogodila se u 71. minuti, kada je na kraju povezanih dodavanja Radotić ubacio zdesna, a Jelić u padu glavom poslao pokraj vratiju.

Nije Hajduk slučajno u četiri utakmice primio samo jedan pogodak, i to u sudačkoj nadoknadi protiv Sconta. Iako je kraj utakmice dočekala na svojoj polovici, svaki put kada je Krstičevićeva momčad prelazila centar pred vratima Splita moglo se dogoditi svašta. Da bi se dogodilo nešto više od jednog pogotka ipak treba malo više igračke kvalitete.

Fotogalerija: Pixsell

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.