Andrej Panadić podnio ostavku, Istra 1961 ostala bez trenera pred utakmicu protiv Rijeke

Ponedjeljak, 18. srpnja 2016. 19:17 Napisao/la  SC

Mislim da se nakon niza negativnih rezultata još iz prošle sezone nije dogodilo ništa čudno, kaže direktor Igor Žiković

Nakon 1. kola i Gorana Sablića u Splitu, stradao je i drugi trener u MAXtv Prvoj ligi. Andrej Panadić u ponedjeljak popodne podnio je ostavku. Odlazi trener koji nikoga nije pobijedio, Istra 1961 čak 26 utakmica u nizu ne zna za pobjedu...

– Najviše mi je žao igrača, gospode Glovera, Karaselimovića i Žikovića i svih onih dragih ljudi koji rade u klubu. Smatram da je sada najbolje vrijeme za ovaj potez, jer netko drugi može imati malo više sreće i osvojiti više bodova, a ne pokazati samo lijepe i dobre igre, rekao je Panadić.

Tko će voditi momčad Istre 1961 u petak protiv Rijeke?

- Imamo par dana vremena da na miru sjednemo, dobro razmislimo i obavimo razgovore s potencijalnim kandidatima. Momčad će u Rijeci voditi pomoćnik Alen Šušnić. Za sada stručni stožer ostaje na okupu, normalno je da će novi trener odlučiti o njegovom budućem sastavu. Kandidati postoje i u narednih tri, četiri dana odlučit ćemo tko će biti novi trener, rekao je direktor Igor Žiković, koji je smjenu Andreja Panadića ovako prokomentirao:

– Mislim da se nakon niza negativnih rezultata još iz prošle sezone nije dogodilo ništa čudno. Možda je trebalo promijeniti trenera i prije utakmice prvog kola nakon koje je bilo puno nezadovoljstva. Na kraju je trener dao ostavku i u dogovoru s klubom sporazumno raskinuo ugovor. Mislim da je to bilo jedino pravo rješenje. Ne mogu odgovoriti zašto to nije napravljeno prije, već samo mogu reći da je sve prošlo korektno i da mu želim sve najbolje u budućem radu, rekao je Žiković.

Standings provided by Sofascore