JADRANSKI DERBI Ako Rijeka večeras u Splitu bude igrala kompaktno kao u Solunu, Hajduk pogodak može postići samo slučajno

Nedjelja, 29. kolovoza 2021. 11:10 Napisao/la  Igor Vranić

Za razliku od Jensa Gustafssona, Goran Tomić je večeras više opterećen stručnim kompetencijama nego rezultatom

Goran Tomić i Jens Gustafsson
Goran Tomić i Jens Gustafsson

Hajduk i Rijeka večeras (21) na Poljudu igraju prvi Jadranski derbi, uoči utakmice 7. kola obje su momčadi u sličnoj poziciji na ljestvici.

Rijeka je odigrala utakmicu manje zbog europskih obveza, obje su momčadi doživjele po jedan poraz, obje je pobijedio Osijek.

Jens Gustafsson pod većim je pritiskom rezultata od Gorana Tomića, Hajduk je poraz od Osijeka doživio na Poljudu u 2. kolu, večerašnja pobjeda Rijeke  promijenila bi perspektivu švedskog trenera.

Eventualni pritisak nakon dva domaća poraza od izravnih konkurenata na Poljudu, u samo sedam kola na klupi Hajduka teško bi izdržali  puno jači treneri od Gustafssona.

Utakmica protiv Rijeke za trenera Hajduka prvi je popravni ispit nakon niza nešto lakših utakmica, večerašnja pobjeda anulirala bi posljedice sramotnog ispadanja iz Konferencijske lige i domaćeg poraza od Osijeka.

Goran Tomić u relativno je komotnoj poziciji što se tiče HNL-a, jedini poraz u pet utakmica doživio je od Osijeka (0:1) u Gradskom vrtu.

Tomića više brine sadržaj igre u zadnjem razdoblju uz napomenu da je konfuzna utakmica protiv Šibenika (2:1) bila podređena pripremi uzvratne utakmice play-offa Konferencijske lige protiv PAOK-a.

PAOK je prema kvaliteti otprilike na razini Dinama protiv kojega je Rijeka u Maksimiru odigrala (3:3) prvu utakmicu ove sezone koja je navijestila mogućnosti nove momčadi.

Negdje od utakmice protiv Dinama počele su pojavljivati drugačije tendencije u pristupu, Tomić je počeo mijenjati strukturu igre s početka sezone, kada se kompaktno branio od momčadi poput Gorice i Gzire United.

Na gostovanjima protiv Hiberniana (1:1) i Osijeka (0:1) momčad Rijeke više nije izgledala kompaktno da bi Rijeka  u Solunu odigrala najbolje prvo poluvrijeme ove sezone s obzirom na težinski koeficijent utakmice protiv PAOK-a.

U uzvratnoj utakmici Tomić je razočarao, u najvažnijoj utakmici prvoga dijela sezone nije uspio sakriti slabosti momčadi kao u prvoj utakmici.

Porazi od PAOK-a i Osijeka imaju previše toga zajedničkog da bi se Tomić mogao opustiti prije utakmice protiv Hajduka.

Dojam je da Tomić u zadnjim utakmicama precjenjuje mogućnosti pojedinih igrača što nije karakteristika natjecateljskoga nogometa, dovoljno je uvažiti činjenicu da u trima utakmicama protiv Osijeka i PAOK-a napadači Rijeke nisu postignuli ni jedan pogodak.

Za razliku od Gustafssona, Tomić je večeras više opterećen stručnim kompetencijama nego rezultatom.

Svima je jasno da Hajduk pogodak može postići samo slučajno ako Rijeka večeras u Splitu bude igrala kompaktno kao u Solunu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.