ABERDEEN - RIJEKA Filip Bradarić: Nismo ništa slabija momčad od one iz prošle sezone

Srijeda, 22. srpnja 2015. 09:16 Napisao  Patrik Mršnik

 Mnogi su nas prežalili već, ali mi same sebe još uvijek nismo! Mi vjerujemo, sigurno da ćemo pokušati dokazati da je naša vjera opravdana, rekao je Bradarić

Nogometaši Rijeke u srijedu ujutro krenuli su prema škotskom Aberdeenu gdje će dan kasnije istrčati u uzvratnom susretu drugog pretkola Europske lige. U startu će već izabranici Matjaža Keka biti hendikepirani za tri pogotka, koliko su primili na prvom ogledu na Kantridi odigranom prije tjedan dana.

Unatoč negativnostima u pogledu na semafor, atomosfera u klubu je na dobroj, moglo bi se reći i zavidnoj razini. Klub se na svojim internetskim stranicama oglasio svojevrsnim motivacijskim pismom naslovljenim "Mi vjerujemo" koji su netom prije ulaska u autobus potvrdili i igrači. Avion s krčkog aerodroma poletio je u 10 sati, Riječani će na sjeveroistok Škotske stići u ranim poslijepodnevnim satima. Novinarske ekipe su prije polaska igrača za Omišalj na Kantridi mogle razmjeniti pokoju riječ sa Stefanom Ristovskim, desnim braničem koji je prije dvadesetak dana stigao u redove Bijelih.

- Može se proći, zašto ne bi moglo. Oni su nam ovdje zabili tri gola, možemo i mi njima tamo. Idemo u Škotsku hladnih glava, pa što bude neka bude. Znamo da su naši protivnici u velikoj prednosti ali u nogometu se nikad ne zna, rekao je Ristovski.

Na početku sezone Rijeka nije krenula najbolje. Dva remija (Inter, Slaven Belupo) i visok poraz u prvom dvoboju s Aberdeenom daju naznačiti neku novu Rijeku koja je mnogo dalje od od onih iz primjerice dvaju proteklih sezona. Na sve to makedonski branič gleda s respektom, prethodne tri partije nazvao je lekcijom koju su igrači naučili.

- Dobro je da se sve ovo dogodilo na početku sezone. Ova ekipa ima stvarno veliku kvalitetu, siguran sam da će to biti u redu i da to možemo pokazati već u uzvratu. Jasno, Škoti će krenuti zatvoreno, idemo tamo odigrati otvorenu utakmicu, nemamo se što braniti. Nadam se našoj dobroj igri i pobjedi. Ne znam hoću li ja igrati, želim samo da Rijeka prođe dalje, rekao je Ristovski koji je protiv Slaven Belupa pokazao da će se na njega moći računati.

Nakon Ristovskog na kratku rundu razgovora pristigao je i Filip Bradarić, veznjak koji se odmarao kroz veći dio utakmice protiv Slaven Belupa (3:3) proteklog vikenda. I on je pokazao zavidnu dozu uvjerenja u to da Rijeka može napraviti pravi mali podvig i preokrenuti rezultat u Aberdeenu.

- Da ne vjerujemo u prolaz, ne bi ni išli tamo. Naravno da smo spremni, idemo po pobjedu i po prolaz, ništa nam drugo niti ne preostaje. Sigurno da je poraz u prvoj utakmici bio težak i da nam je teško pao, međutim smirili smo se i glave smo stavili na svoje mjesto. Svi zajedno od prvog do zadnjeg dogovorili smo se da ondje idemo dati više od sto posto naših mogućnosti, jedino što nam ostaje je boriti se i ići po to čudo. U nogometu su se događali i veći preokreti pa stoga i mi imamo svoje šanse, rekao je Bradarić.

Mnogi su se nakon neuvjerljivih predstava na uvodu u sezonu već odrekli Rijekine ovosezonske europske priče. Međutim, igrači vele da nije gotovo dok zaista ne bude gotovo.

- Mnogi su nas prežalili već, ali mi same sebe još uvijek nismo! Mi vjerujemo, sigurno da ćemo pokušati dokazati da  naša vjera opravdana. Navijači su malo razočarani, ali sigurno da nismo ništa slabija momčad nego što smo, primjerice, bili lani. Nedostajalo nam je dosad malo i sportske sreće, no sve će se to vratiti. Puno nam znači podrška navijača čak i kada ne ide. Atmosfera je dobra, ne smije ni biti loša, jer nam treba velika partija u Škotskoj, rekao je Bradarić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.