HAJDUK - RIJEKA Matjaž Kek: Nadam se da ću pogoditi bolje nego u četvrtak!

Subota, 16. rujna 2017. 16:27 Napisao/la  SC

Mislim da se ništa strašno nije dogodilo u četvrtak kao što se govorilo i pisalo. Izgubili smo jednu utakmicu u kojoj nismo bili pravi, kaže Kek

Matjaž Kek
Matjaž Kek


Hajduk i Rijeka od 17 sati u nedjelju igraju derbi kola, Jadranski derbiji uvijek imaju poseban naboj. U konkretnom slučaju, Hajduk i Rijeka u utakmicu ulaze nakon poraza.

Hajduk je izgubio u Osijeku, Rijeka je doživjela domaći poraz od AEK-a

- Igra se Jadranski derbi, utakmica svih utakmica dolazi nam brzo nakon utakmice u Europskoj ligi. To je dobro, jer nemamo  vremena za razmišljanje, potpuno smo usredotočeni prema utakmici na Poljudu. Oni su kao i uvijek nabrijani, a mi moramo razmišljati o sebi. Utakmica je važna za obje momčadi zbog bodova, utakmica je prestižna posebice za navijače. Mi ćemo se postaviti kao i uvijek, ništa specijalno ne možemo ni izmisliti. Očekujem dobru reakciju momčadi i pozitivan rezultat, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Još su svježe negativne reakcije nakan poraza od AEK-a:

- Očekujem pozitivnu reakciju igrača, mislim da se ništa strašno nije dogodilo u četvrtak kao što se govorilo i pisalo. Izgubili smo jednu utakmicu u kojoj nismo bili pravi, tu činjenicu  moramo objektivno prihvatiti i s time živjeti. Jako mi je bitna reakcija igrača, razgovarat ću s njima, nažalost imali smo malo vremena od odlaska na put u Split. Znam da su nas gledali i analizirali. Imamo dvije, tri mogućnosti, nadam se da ću pogoditi bolje nego što sam pogodio u četvrtak, kaže Kek koji ne osjeća pritisak:  

- Jedino me strah bolesti, sve drugo je dio života sportaša. Nekada si u centru pažnje jer pobjeđuješ, nekada tuku po tebi jer gubiš. Veselimo se utakmici jer znamo da je izazovna, da će biti puno gledatelja, ipak su te utakmice nešto više, rekao je Kek koji je ovako prokomentirao izjavu Joana Carrilla da je trener Rijeke izmjenom (Gavranović/Maleš) kalkulirao zbog Hajduka:

- Prvo, izuzetno poštujem  Carrilla, mislim da radi vrlo kvalitetno. Ne poznajemo se osobno, teško da me može tako dobro poznavati. Ja ni do 120 minute jedne utakmice ne bih razmišljao o drugom protivniku, sasvim sam drugačije razmišljao kod te famozne izmjene. Znate da nikada nisam kalkulirao ni s kartonima, a kamo li unaprijed s utakmicama, naglašava Kek.

Rijeka je ove sezone doživjela dva poraza u HNL-u od konkurenata za vrh, bolji su bili Osijek i Dinamo. O eventualnom neuspjehu protiv Hajduka bolje je ne razmišljati:

- S obzirom na to kako je Rijeka danas pozicionirana, nama je svaka  utakmica imperativ. A da je ovo utakmica koja nosi nešto više od tri boda, to je točno. Hajduk je dobro posložen, igra kvalitetno, imaju dobre pojedince, spremaju novog igrača (Almeida, op.a.) i nikome nije lako igrati na Poljudu, ni Evertonu, ni Dinamu, ni Rijeci. Znamo da imaju veliku podršku s tribina na što se moramo prilagoditi, a najmanje nam treba razmišljati o pozitivnim serijama. To samo lijepo zvuči. Ja sam se možda u najavi utakmice protiv AEK-a u srijedu malo prevario, iako ponekad želiš dati malo podrške igračima. Mislim da je ime Hajduka dodatni motiv, jedino što novim igračima moramo objasniti što znači Jadranski derbi. Ne bi se složio s komentarima da igrači nisu htjeli u utakmici protiv AEK-a, da nisu dali sve od sebe, možda su čak i previše htjeli, pa su izgorjeli u tome. Rekao sam da je to bila moja odgovornost u pripremi utakmice. U nedjelju želimo izgledati kvalitetnije nego u pojedinim razdobljima utakmice protiv AEK-a iako mislim da smo do gola u drugom dijelu igrali izuzetno dobro, zaključuje Kek uz napomenu da su Mišić i Gorgon upitni za nastupe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.