Kup: Gorica u polufinalu, direktor Hajduka složio momčad koja je izbacila Hajduk

Utorak, 16. ožujka 2021. 20:00 Napisao/la  SC

Dvama lijepim pogocima Kristijana Lovrića i jednim Sylvanusa Nimelyja, Gorica  svladala Splićane i izborila polufinale s Dinamom. U drugom polufinalu igraju Istra 1961 i Rijeka

Lovre Kalinić očajan
Lovre Kalinić očajan

Nogometaši Gorice izborili su plasman u polufinale Kupa nakon što su na svom travnjaku pobijedili Hajduk 3:0.

Momčad Gorice u vodstvo je doveo Kristijan Lovrić već u devetoj minuti utakmice, bio je to klasični Lovrićev pogodak, napadač Gorice još je jednom demonstrirao svoj raskošan udarac desnom nogom.

Nakon toga igrala se uglavnom izjednačena utakmica, sve do 82. minute, kada je Kristijan Lovrić svojim drugim pogotkom zapečatio ostvarenje najvećeg uspjeha u povijesti Gorice.

Bila je to krasna akcija domaćina, Nimely je na kraju loptu proslijedio do Lovrića, koji je dobro odmjerenim udarcem s vrha šesnaesterca po drugi put svladao Kalinića.

Točku na „i“ utakmice stavio je Sylvanus Nimely pogotkom nakon solo akcije.

Siniša Oreščanin, bivši trener Hajduka, tako je s Goricom napravio korak više u odnosu na prošlu sezonu i svoga prethodnika Valdasa Dambrauskasa, koji je Hajuduk izbacio u osmini finala.

Naravno, velike zasluge za ovaj rezultat Gorice ima i direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius, upravo je on slagao momčad koja iz sezone u sezonu bilježi sve bolje rezultate.

Poznati su tako svi polufinalisti kupa, u dvije završne utakmice igrat će Istra 1961 – Rijeka i Dinamo – Gorica.

Favoriti za ulazak u finale apsolutno su Dinamo i Rijeka, Rijeka vrlo lako može doći u poziciju da treći put uzastopno osvaja trofej i kroz kup-natjecanje izlazi na europsku scenu.

Hajduk?

Hajduk će sve karte morati baciti na prvenstvo i pokušaj osvajanja četvrtog mjesta, a što se trofeja tiče ostaje nada da će iduće sezone biti bolje.

Reklo bi se, ništa novo.

GORICA: Banić, Krizmanić, Jovičić, Steenvoorden (61 Moro), Muhammed, Suk, Babec (81 Pršir), Lovrić, Kalik (46 Nimely), Špikić (71 Dvorneković), Dieye.

HAJDUK: Kalinić, Vušković, Simić (77 Jurić), Mujakić, Todorović, Fossati, Atanasov, Čolina, Dolček (66 Dolček), Livaja, Jairo (86 Biuk).

Utakmica četvrtfinala Kupa: Gorica - Hajduk (Lovrić 9, 82, Nimely 88)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.