Goran Tomić: Ulaskom Čerina uspostavili smo kontrolu igre

Subota, 05. ožujka 2022. 20:55 Napisao/la  SC
Vjeko Miletić i Goran Tomić
Vjeko Miletić i Goran Tomić Foto: Andro Turina

Rijeka je trima pogocima u nastavku pobijedila (3:0) Slaven Belupo na Rujevici.

- S pravom sam govorio cijeli tjedan koliko nam je ovo važan susret bio, znao sam da nas čeka jedna ozbiljna, rastrčana ekipa, prije svega kvalitetna ekipa. U prvom poluvremenu nismo bili dobri, nekako smo energetski bili prazni, kasnili smo na druge lopte, nismo mogli izdržati duele jedan na jedan, Slaven je u tim segmentima igre bio agresivniji i bolji. U drugom poluvremenu smo napravili pravovremene zamjene, ulaskom Čerina smo još više uspostavili kontrolu igre i plod toga su golovi koje smo postigli. Upozoravao sam momke i prije ovog susreta da treba biti strpljiv. Samo nam treba vjere, strpljenja i onda sve dođe na svoje mjesto. Osijek? Imamo četiri dana za pripremu tog ogleda, dobro ćemo se regenerirati i analizirati njihovu igru, nadamo se naravno prolasku u finale Kupa, kazao je trener Rijeke Goran Tomić.

- Nakon 3:0 izjaviti da smo bili bolji u 60 minuta utakmice, izgledalo bi to smiješno. No, zaista to mislim, nismo bili konkretni, imali smo veliki broj šansi u prvom poluvremenu. U nastavku ne mogu reći da smo ušli loše, opet je to dobro izgledalo, no malo su nas poremetili ulaskom Čerina u vezni red. Nismo se tu najbolje snašli, pao je taj prvi gol kako je pao, iz naše pogreške. Druga dva gola primili smo iz prekida. Nedopustivo je, bez obzira na kvalitetu Rijeke, da tako reagiramo kod oba ta gola koja smo primili, oba puta smo s igračima bili u višku i oba puta smo napravili taktičku nedisciplinu. Nakon drugog pogotka smo vidljivo pali na terenu, ja sam imao neke svoje zamisli da okrenemo s četiri ako bi rezultat za nas ostao u pozitivi što bi danas bio i neriješeni ishod pa da nešto probamo napraviti. No taj drugi gol nas je jednostavno "ubio", onda je to bila jednostavna priča i čestitke Rijeci na, na kraju ipak to moram reći, zasluženoj pobjedi, rekao je Zoran Zekić, trener Slavena Belupa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.