Goran Tomić: Treba igrati pametno, to je prava riječ!

Srijeda, 11. kolovoza 2021. 15:03 Napisao/la  SC

Imamo tehnički dobro potkovane igrače, s te strane kontrola utakmice mora biti bolja, naglašava trener Rijeke uoči uzvrata

Goran Tomić i Vjeko Miletić
Goran Tomić i Vjeko Miletić Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke u četvrtak (20 sati) na Rujevici igraju uzvratnu utakmicu 3. pretkola protiv Hiberniana, prva je utakmica završila 1:1.

- Stanje u momčadi je dobro, analizirali smo prvu utakmicu, vidjeli smo koje stvari treba popraviti, na tome smo radili protekli tjedan. Optimistično čekamo utakmicu, vidjeli smo u prvoj utakmici da je Hibernian kvalitetna momčad, da nije bezazleni protivnik. S druge strane imamo svojih kvaliteta, siguran sam da ćemo u četvrtak proći prepreku uz veliku podršku navijača, kaže trener Goran Tomić i ističe najvažnije u pripremi utakmice:

-  Treba igrati pametno, to je prava riječ! Ponavljam da nisu bezazlena momčad, mogu zaprijetiti na više načina, brzi su u napadu, dobri su u prekidima igre. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali igramo na svom terenu i od svoje ekipe očekujem pobjednički gard. S pravom energijom, uz pomoć s tribina, nadam se da će to dobro izgledati. U prvoj utakmici kao da smo igrali u grču dio utakmice, siguran sam da možemo bolje, posebice kada imamo loptu u nogama. Imamo tehnički dobro potkovane igrače, s te strane kontrola utakmice mora biti bolja, naglašava Tomić koji je gledao utakmicu Hiberniana u prvenstvu proteklog vikenda:

- Odigrali su jako dobru utakmicu, slomili su protivnika u prvom dijelu, bilo je malih promjena u momčadi, vidjeli smo ono što znamo, govori Tomić.

Nema više prednosti pogotka u gostima:

- Promijenio se stil igre i priprema. Do sada je je bilo ako protivnik zabije gol na Rujevici, uvijek imate osjećaj da morate ganjati više golova. Sigurno da je razlika otkada se isto igra doma i vani. Uvijek treba biti spreman na sve, u ovom trenutku fokus nam naša igra, da podignemo taj segment. Moramo biti spremni na sve opcije, za promjene tijekom utakmice. Očekujem Škote u sličnom izdanju kao u prvoj utakmici, bit će dosta agresivni, ali ne vjerujem da će stajati visoko i da će napadati. Mislim da će biti kompaktni i da će čekati, zaključuje Tomić.

Trener Rijeke ima na raspolaganju sve igrače.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.