Goran Tomić odlazi, treći hrvatski trener ove zime pronašao posao u Kini

Subota, 09. siječnja 2021. 00:19 Napisao/la  SC

Hrvatski stručnjaci postali traženi otkada je kineska vlada počela mijenjati odnose u kineskom nogometu, očito je da novaca više nema kao prije

Goran Tomić
Goran Tomić

Goran Tomić odlazi iz Lokomotive, čini se da nakon Ivana Leke (Shanghai SIPG) i Slavena Bilića (Beijing Guoan) još jedan hrvatski trener odlazi u Kinu.

Tomić bi trebao postati trener momčadi Guangzhou Cityja, jednog od osrednjih kineskih superligaša.

Hrvatski stručnjaci postali su traženi otkada je kineska vlada počela mijenjati odnose u kineskom nogometu, uveden je salary-cup na plaće igrača, očito je da novaca više nema kao prije.

Najbolji i najbogatiji kineski klub Guangzhou Evergrande krajem prošle godine promijenio je menadžment koji se pokušava riješiti trenera Fabija Cannavara, talijanski stručnjak godišnje je plaćen 10 mil. eura.

Za razliku od Leke i Bilića, Tomić je radio u Kini od 2016. do 2017. godine kao pomoćnik Svenu Goranu Erikssonu u Shenzhenu, samostalno je prije toga vodio tri kineska kluba od 2013. do 2016. godine.

Jerko Leko trebao bi naslijediti Tomića na klupi Lokomotive.

Leko je nedavno stigao u Lokomotivu, gdje je preuzeo juniorsku momčad.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.