Goran Tomić: Nadam se da smo naučili na pogreškama iz prve utakmice u Solunu

Srijeda, 25. kolovoza 2021. 14:29 Napisao/la  SC

Ponekad nije toliko bitna ni taktika, koliko je bitna želja. Bitna je naša energija, momčad je pokazala zajedništvo, kaže trener Rijeke

Goran Tomić
Goran Tomić

Rijeka u četvrtak (20) na Rujevici igra uzvratnu utakmicu play-offa Konferencijske lige protiv PAOK-a.

- Došli smo do vrhunca prvoga dijela sezone, mislim da igramo veliku utakmicu za nas. U dosadašnjem dijelu sezone uhodavali smo se s novim igračima i novim sustavom igre, ostvarili smo dobre rezultate i došli do velike utakmice nakon koje možemo ostvariti plasman u skupinu. Stanje u momčadi je odlično, jedva čekamo da utakmice počne, nadam se da ćemo uz podšku navijača uspjeti ostvariti plasman u skupinu. Nadam se da smo naučili na pogreškama iz prve utakmice u Solunu, trebali bismo igrati kao u prvom poluvremenu, kada smo stvarno bili odlični. Nastojat ćemo ispraviti pogreške iz druga dijela utakmice, uz malo sreće nadam se da možemo ostvariti cilj. Imali smo ideju igrati drugo isto kao prvo poluvrijeme, nitko nije igračima rekao da se vrate nazad. Pokušali smo promjenama vratiti nivo igre iz prvoga dijela, ali smo jednostavno pali pod pritiskom, nismo se uspjeli osloboditi pritiska, kaže trener Rijeke Goran Tomić.

Trener Rijeke često rotira igrače i mijenja načine igre:

- Do sada smo dosta bili fleksibilni, ponekad nije toliko bitna ni taktika, koliko je bitna želja. Bitna je naša energija, momčad je pokazala zajedništvo. Kada je bilo problema u utakmici protiv Šibenika, pokazalo se zajedništvo i kvaliteta je isplivala na površinu. Duboko vjerujem u ovu momčad, siguran sam da će protiv PAOK-a dati maksimum, nadam se da će to biti dovoljno za prolaz, govori Tomić.

Pred vrata će iskusni Andrej Prskalo, koji je odmarao tijekom utakmice protiv Šibenika, neće biti nekoliko bitnih igrača (Smolčić, Murić, Labrović...), problema s umorom nema:

- To je razlog zbog kojega smo rotirali protiv Šibenika, nema nikakvog problema. U ovakvim utakmicama umor ne postoji, zaključuje Tomić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.