Filip Zoričić: Ja sam od rođenja navijač Hajduka, ali time neću biti teret kao gradonačelnik

Utorak, 19. srpnja 2022. 11:36 Napisao/la  SC

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić utakmicu gledao u majici s natpisom "sloboda navijačima", koju izvorno svojata Torcida

Filip Zoričić
Filip Zoričić

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić na utakmici Istra 1961 - Hajduk pojavio se u majici s natpisom "sloboda navijačima", koju izvorno svojata Torcida.

Zoričić je porijekom iz Splita, ne krije da ja navijač Hajduka, njegovo poziranje u loži u obilježljima spliskoga kluba izazvalo je pretežito negativne reakcije među navijačima Istre 1961.

Gradonačelnik Pule nakon utakmice obratio se navijačima na Facebooku, evo njegove poruke:

- Ne pada mi napamet pravdati se ili ispričavati, već samo iznijeti motive. Majica koju sam nosio nije nikakav performans, nego podrška ljudima kao Mate Prlić, koji su nevini ležali u zatvoru. Majica nema nikakva niti navijačka niti klupska vidljiva obilježja i koliko ja znam podrška je svim nogometnim gledateljima kojima bi se slično dogodilo.
Ovo je čista podrška pravdi, samo to!
Bio bih najveća budala majicom ponižavati nekoga ili pak omalovažavati naše domaće navijače ili naš klub.
Nije mi se sviđao stav press menagera kluba o obilježjima drugoga kluba na stadionu, jer Pula je uvijek bila dobar i pristojan domaćin, a posebno, moram reći, prema navijačima Hajduka, jer ih je tu puno. No, unatoč toj odluci, nije bilo problema na ulazu.
Svi znaju da se neću ulizivati nikome da bi me netko volio ili ne. Ja sam od rođenja navijač Hajduka, ali time neću i ne želim biti teret kao gradonačelnik, ali moj stav je jasan i to neću mijenjati da bih se drugima svidio, dapače.
Da na tekmu nosim dres Istre, kad igra Hajduk, bio bih najgori mogući populist i bila bi to loša priča, kao i da dolazim u dresu Hajduka.
Demoni itekako znaju koliko ih poštujem i tu nema ograda, a meni najdraži trenutak je napokon ulazak naše djece iz Istre u igru pa sam iz radosti i poštovanja ustao pozdraviti ih. I tu je moj stav jasan oko svega, od početka.
Sve ostalo je patetika.
Hvala/Grazie,
napisao je Zoričić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.