Edo Flego: Mi smo razvojna momčad, ali znamo kako do pozitivnog rezultata!

Četvrtak, 25. studenog 2021. 11:48 Napisao/la  SC

Veselimo se utakmici na našoj Krimeji, nije nas doma bilo gotovo mjesec dana i to je sigurno izazov za nas, rekao je trener Orijenta 1919 uoči subotnjeg derbija protiv Croatije Zmijavci

Edo Flego, Marinko Koljanin i Filiip Zrilić
Edo Flego, Marinko Koljanin i Filiip Zrilić

Nogometaše Orijenta 1919 u subotu (13 sati) na Krimeji očekuje utakmica protiv Croatije Zmijavci.  

Derbi je to 14. kola Druge HNL, utakmica koja momčad trenera Eda Flega može vinuti u drugoligaški vrh. 

Orijent 1919 je trenutačno na petom mjestu s 20 bodova, Croatia je drugoplasirana momčad s tri boda više, koliko ima i trenutačno vodeći Varaždin.  

Budući da Riječani imaju i utakmicu manje, jasno je da se u subotu na Krimeji igra utakmica za prvo mjesto. 

Crveni svoje suparnike dočekuju s dvjema vezanim gostujućim pobjedama (Solin, BSK), Croatia, jedna od najiskusnijih momčadi Druge HNL, na Krimeju dolazi nakon što je na domaćem terenu Dubrava prekinula njihov pozitivan niz. 

- Slažem se, podjednako su dobri doma i u gostima. Slično kao i mi, čak su osvojili tri boda više na strani. Iskusna su momčad sa sedam, osam igrača preko 26 godina i igraju duži niz godina zajedno. Imaju određene mehanizme u igri. Imaju dva sistema igre, nakon visokog poraza u Varaždinu krenuli su igrati s tri braniča u zadnjoj liniji. Spremni smo na sve njihove varijante, znamo i otkuda nam prijeti najveća opasnost. Malo lošije su krenuli u prvenstvo, ali su to nadoknadili kroz utakmice. Očito su natjecateljska momčad i odgovara im ritam subota-srijeda-subota. Kroz taj ritam došli su do puno bodova. S druge strane, mi smo mlada momčad, razvojna. Uza sav respekt prema njima imamo svoje adute i znamo kako ćemo do pozitivnog rezultata i dobre igre, analizira Edo Flego, trener nogometaša Orijenta 1919.

Dojam je da su se nogometaši Orijenta 1919 u posljednje vrijeme stabilizirali pa bi se derbi 14. kola mogao doživjeti i kao svojevrsni ispit zrelosti. 

- Nije baš tako lako sazrijeti u par mjeseci, ali slažem se s time da su iza nas oscilacije. Do njih je došlo zbog smanjenog rostera i velikog broja igrača koji su se ozlijedili u ritmu subota-srijeda-subota. U rosteru imamo 12 juniora i za nas su ti izostanci bili previše. Nama je test svaki trening i svaka utakmica, a mi želimo svaki dan biti sve bolji. Plod toga će biti i pozitivni rezultati. Veselimo se utakmici na našoj Krimeji pred našom publikom. Nije nas doma bilo gotovo mjesec dana i to je sigurno izazov za nas, reći će trener Orijenta 1919.

Pogotkom Filipa Zrilića nogometaši Orijenta 1919 slavili su na svom posljednjem gostovanju u Solinu, Zriliću je to bio četvrti pogodak ove sezone. 

- Drago nam je što smo ostvarili dvije teške pobjede na dva teška gostovanja. Dobro smo igrali, a rezultat je onda došao kao nagrada za te igre. Sretan sam zbog svojih golova, ali sve to je zasluga momčadi jer stvarno radimo kao jedan na terenu. Kada je tako, onda momčad uvijek izbaci nekog pojedinca. Čeka nas teška utakmica protiv Croatije. Oni su dobra, čvrsta momčad, to pokazuje i njihova pozicija na ljestvici. Međutim, ne treba se previše osvrtati na ljestvicu. Liga je takva da svatko može pobijediti svakoga. Bitno je da se fokusiramo na sebe, da pružimo svoj maksimum i onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu, rekao je Filip Zrilić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.