Zlatko Dalić: Dva gola primimo jer mijenjamo kopačke i pijemo vodu

Ponedjeljak, 28. lipnja 2021. 22:11 Napisao/la  SC

Malo me je to ponijelo i kada smo htjeli reagirati nije bilo prekida, Vrsaljko je čekao na liniji dvije minute, kaže izbornik hrvatske reprezentacije

Zlatko Dalić: Dva gola primimo jer mijenjamo kopačke i pijemo vodu

Hrvatska je ispala u osmini finala, Španjolska je pobijedila (5:3) nakon produžetaka:

- Prvo smo poluvrijeme bili inferiorni, nismo bili pravi. U drugom poluvremenu vratili smo se nakon 1:3, svaka čast dečkima. U produžecima kod 3:3 stvorili smo šanse, nismo zabili gol, a onda nam se dogodila pogreška... Tužan sam, žao mi je svih koji su nas podržavali, žao mi je dečki, zaista su se potrošili maksimalno. Nismo prošli dalje, ai mogu biti ponosan na dečke nakon što su se vratili poslije 1:3, kaže izbornik Zlatko Dalić:

Hrvatska je dva pogotka primila dok je Rebić mijenjao kopačke i Gvardiol pio vodu:

- Baš smo te situacije komentirali, dva gola primimo jer mijenjamo kopačke i pijemo vodu, protivnik nas je kaznio. Očito da moramo odrasti, jer nismo igrali protiv Češke ili Škotske, igrali smo protiv jako dobre Španjolske koja kažnjava svaki kiks. Mi smo prvo poluvrijeme bili slabi, jer nismo dovoljno trčali, morali smo mijenjati u nastavku... Ne može se protiv ovakvog protivnika hodati po terenu, moraš dati sve od sebe, kao što su dali dečki koji su ušli i to im se vratilo. Imala je Španjolska svojih šansi, normalno je da takva momčad stvori šanse, ali imali smo i mi šansi, smatra Dalić.

Zašto Mislav Oršić nije više igrao na prvenstvu?

- Zato jer je igrao Perišić!

U produžecima je Brekalo dvaput pogriješio na poziciji klasinčnog desnog braniča:

- Tu sam zakasnio! U produžetke smo krenuli opet s četvoricom u zadnjem redu, jer smo zadnjih dvadesetak minuta regularnog dijela igrali s trojicom u zadnjem redu, dali smo sve u napad... Na početku produžetaka stvorili smo dvije šanse, malo me je to ponijelo i kada smo htjeli reagirati nije bilo prekida, Vrsaljko je čekao na liniji dvije minute. Nismo ga stavii i dobili smo pogotke! Španjolci su nas kaznili, zaključuje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.