DRAGAN SKOČIĆ

Prvi riječki stručnjak koji vodi jednu reprezentaciju na SP-u

Četvrtak, 27. siječnja 2022. 20:08 Napisao/la  SC

Stvarno sam ponosan na igrače, moje kolege, ponosan sam malo i na sebe, kazao je Dragan Skočić nakon štoje Iran tri kola prije kraja kvalifikacija osigurao nastup na SP

Dragan Skočić
Dragan Skočić

 

Dragan Skočić postao je prvi riječki stručnjak koji će voditi jednu reprezentaciju u završnici Svjetskog prvenstva.

Iran je u četvrtak očekivano osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru pobjedom (1:0) protiv Iraka u Teheranu, strijelac jedinog pogotka bio je Mehdi Taremi u 48. minuti.

Nakon sedam kola Iran je osigurao jedno od prva dva mjesta u skupini A azijskih kvalifikacija koje vode u Katar, tri kola prije kraja natjecanja Iran je postao nedostižan reprezentaciji UAE.

Iran će šesti put nastupiti na jednom svjetskom prvenstvu, treći uzastopni put.

Od kada je zamijenio Marca Wilmotsa riječki stručnjak ostvario je čak 12 pobjeda u 13 utakmica bez poraza

- Kada sam zamijenio Wilmotsa morali smo pobijedili sve utakmice, nismo smjeli ispustiti ni boda. Nakon što je sve ovako prošlo, uz koronu u sve ostalo ovo je najbrži plasman Irana na jedno svjetsko prvenstvo u povijesti. Stvarno sam ponosan na igrače, moje kolege, ponosan sam malo i na sebe, kazao je Skočić.

Inače, Skočić nije prvi trener Rijeke koji će voditi Iran u završnici jednog SP-a budući da je Branko Ivanković odveo Iran na SP 2006. godine u Njemačkoj.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.