U-21 EP Domagoj Bradarić pogotkom u 91. minuti odveo Hrvatsku u završnicu

Srijeda, 31. ožujka 2021. 20:00 Napisao/la  SC

Hrvatska završila na drugom mjestu u Skupini D zahvaljujući boljem omjeru u trokutu sa Švicarskom i Engleskom

U-21 EP Domagoj Bradarić pogotkom u 91. minuti odveo Hrvatsku u završnicu

Domagoj Bradarić u 91. minuti odlučio se za udarac sa 22 metra, lopta je fijuknula i završila let u gonjem lijevom kutu nemoćnog engleskog vratara - 1:2.

Atraktivnim pogotkom braniča Lillea, mlada hrvatska reprezentacija ostvarila je plasman u završnicu Europskog prvenstva zahvaljujući boljem omjeru u trokutu sa Švicarskom i Engleskom.

Portugal je pobijedio Švicarsku, Hrvatska je doživjela minimalni poraz od Engleske i završila na drugom mjestu u Skupini D.

Hrvatska u četvrtfinalu igra protiv Španjolske u Mariboru!

U drugom dijelu Engleska je pod pritiskom rezultata utakmice Portugal - Švicarska preuzela veći rizik, podignula je ritam i pojačala pritisak na zadnju liniju.

Hrvatska nije izgledala dobro u otvaranjima, iako se nudio široki prostor na protivničkoj polovici, obrana je većim drugoga dijela stalno patila pod pritiskom.

U 54. minuti pala je koncentracija, nakon izgubljene lopte u zadnjoj trećini, Nketiah  je istrčao ispred Kotarskog i onda loptu neočekivano praktično dodao loptu hrvatskom vrataru.

Nekoliko puta Englezi su ozbiljno zaprijetili, McNeil je u 65. minuti iz slobodnog udarca pogodio vratnicu.

U 71. minuti dočekala je hrvatska reprezentacija priliku osigurati prolazak u završnicu, Ivanušec i Moro izašli su u kontri u situaciji "dva na jedan", Ivanušec je gurnuo loptu Moru, koji je na ulasku u kazneni prostor traljavo zahvatio loptu.

Kazna je brzo stigla!

U 74. minuti izgubila je raspored hrvatska obrana, unatoč višku igrača Jones je ostao sam na udarcu s 14 metara, reprezentativac Liverpoola i najbolji engleski igrač prizmeno je loptu poslao u malu mrežicu - 0:2.

Tim rezultatom Engleska je bila u završnici sve do Bradarićeva pogotka!

Engleska je bolje otvorila utakmicu, Jones je u 9. minuti pogodio gredu s ruba kaznenog prostora, Eze je u 12. minuti realizirao kazneni udarac nakon prekršaja Franjića.

Nakon toga hrvatska reprezentacija počela je igrati najbolje razdoblje utakmice, djelovala je opasnije u završnici, propustila je realizirati dvije velike prilike.

U 31. minuti Moro je prošao lijevom stranom, prizmeno je odigrao Špikiću koji je promašio vrata u otvorenoj poziciji za udarac sa 7 metara.

U 37. minuti Ivanušec je presjekao dodavanje u zadnjoj liniji, prošao kraj engleskih braniča, istrčao ispred Ramsdalea koji je uspio obraniti udarac.

HRVATSKA: Kotarski, Šverko (86 Divković), Vušković, Franjić, Bradarić, Bistrović (76 Majer), Moro, Babec (64 Žaper), Ivanušec, Špikić (64 Čolina), Vizinger (86 Musa)

ENGLESKA: Ramsdale, Aarons, Tanganga, Wilmot, Kelly (72 Cantwell), Gallagher, Skipp, Eze, Jones, Nketiah (71 Brewster), McNeil (90 S. Sessegnon)

Utakmice 3. kola, Skupina D: Hrvatska - Engleska 1:2 (Bradarić 90+1/Eze 12-11m, Jones 74), Švicarska - Portugal 0:3 (Queiros 3, Trincao 60, Conceicao 65)

Poredak: Portugal 9, Hrvatska 3 (-1), Engleska 3 (-2), Švicarska 3 (-3)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.