ĆIRO BLAŽEVIĆ

Radio sam gdje god su me zvali

Četvrtak, 10. veljače 2022. 10:38 Napisao/la  SC

Želio bih da Hajduk bude prvak, kaže Ćiro

Ćiro Blažević
Ćiro Blažević

 Miroslav Ćiro Blažević u četvrtak je proslavio 87. rođendan, legendarni "trener svih trenera" svjetsku reputaciju stekao je na SP 1998. godine, kada je Hrvatska osvojila broncu.

Ćiro je vodio zvjezdanu generaciju igrača:

- Uvijek sam im govorio da u svlačionici postoji samo jedna zvijezda, a to sam ja! Vi možete zvijezde možete biti jedino na terenu, tamo pokažite kolike ste zvijezde! Imao sam privilegiju voditi rijetko viđene talente, generaciju '98, ta je generacija bile predodređena da bude svjetski prvak, prisjetio se Ćiro u razgovoru za N1.

Ovako je Ćiro prognozirao rasplet sezone u HNL-u:

- Zna se da sam dinamovac! Objektivno gledano mi ne znamo što je Kalinić! Ima veliku reputaciju, pitanje je da li je spreman u ovoj dobi opravdati reputaciju. Želio bih da Hajduk bude prvak, zaslužio je to, ali bit će jako teško, jer Dinamo ima najbolju ekipu. Mi zanemarujemo činjenicu da se hrvatski nogomet dignuo u kvaliteti, da je naša liga u ravni najboljih liga na svijetu. Samo najbolji igrači mogu egzistirati u hrvatskoj ligi. Da li je Kalinić zadržao brzinu i eksplozivnost unatoč godinama? Ja bih to žarko želio! Očekivanja su velika, a ako bude drugačije, razočaranja će biti još veća, smatra Ćiro.

Ćiro dobro zna koliko treneri mogu kratko trajati u klubovima, posebice u Dinamu:

- To nije tajna, Mamić je uvijek "capo" koji prema svom nahođenju mijenja trenere Dinama. Nemam potpuni uvid, ali 85 posto je tako! Zato sam posao trenera ovako definirao: male satisfakcije i velika razočaranja! Možeš sve osvojiti, ali kada te izbace, ideš ulicom i pitaš se hoće li te itko angažirati. Ja sam trajao pedeset godina, jer sam radio gdje god su me zvali! Trenirao sam svakoga samo da nisam na cesti, naglasio je Ćiro.

O eventualnom nasljedniku Luke Modrića kaže sljedeće:

- Modrić je fenomen, ne bih rado pričao o njegovu nasljedniku jer će on još dugo trajati. Vijek igrača se produljio, Modrić je samozatajan dečko, svojevrsni mudrac, zna kako može ostati aktivan. On zajedno sa suprugom analizira svoje utakmice, pazi što jede, živi sportski i pozitivan je u svakom smislu. On nema simptome zvijezde i zato je velika zvijezda! Ovo je podneblje kroz povijest dalo velike igrače, teško to netko izvana može shvatiti. Sigurno da će se roditi netko poput Modrića! Ima jedan dečko koji mi se zamjerio što ne znači da ne mogu reći da može biti Modrićev nasljednik, to je Kovačić kojega pratim odmalena. Igra u Engleskoj gdje dobiva titule najboljega igrača, a u reprezentaciji ne daje ni pedeset posto svojih kapaciteta. Zna zabiti gol, a igra daleko od gola. Javno ga prozovem, sretnemo se u Opatij, a on mi kaže: Ja vas ne poznajem! On je uistinu vanserijski kapacitet koji nikada u kontinuitetu nije dao ono što mu talenat omogućuje. Da sam mu je trener, dao bi, poručuje Ćiro.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.