Bruno Marić fizički napadnut u Stobreču, HNS pozvao na dijalog

Utorak, 11. listopada 2016. 19:18 Napisao/la  SC
 

Bruno Marić u trenutku napada kod sebe nosio pištolj, jednog napadača privela policija

Bruno Marić firički je napadnut oko 16 sati u restoranu u Stobreču dok je ručao s prijateljima. U restoran je ušlo nekoliko maskiranih napadača naoružanih palicama, šipkama i vatrogasnim šmrkovima, te napalo poznatog nogometnog suca.

Marić nije teže ozlijeđen. Primio je udarce u glavu i tijelo te zatražio pomoć na Hitnom kirurškom prijemu u Splitu.

Bolnicu je napustio oko 19 sati, nakon obavljenih snimanja i odbio je hospitalizaciju.

Bruno Marić u trenutku napada kod sebe je nosio pištolj, nije ga upotrijebio.

Iz Marićevog društva nitko nije ozlijeđen, Marić je bio u društvu svog odvjetnika Vladimira Gredelja s kojim je bio na sudskoj raspravi  na Općinskom sudu u Splitu zbog tužbe koju je podignuo protiv jednog internetskog portala.

- Ovo je bio klasični pokušaj ubojstva. Srušili su ga na pod. Prvi put u životu vozim se kroz Split pod pratnjom policije. To je žalosno, rekao je odvjetnik Gredelj.

Jednog od napadača policija je privela, riječ je o 26-godišnjaku, koji je policiji poznat po navijačkim neredima.

  - U rukama su imali šipke, na šakama boksere i nasrnuli su na nas, dobio sam nekoliko teških udaraca i da nije bilo konobara i gostiju restorana, tko zna što bi bilo, možda bi me i ubili. Konobari su nas branili i na kraju smo uspjeli svladati jednog huligana i zadržati ga do dolaska policije, kaže Bruno Marić.

Hrvatski nogometni savez je šokiran i najoštrije osuđuje današnji fizički napad nekoliko osoba na nogometnog suca Brunu Marića, koji se dogodio u Stobreču u poslijepodnevnim satima.

- Neovisno čime je ovaj fizički napad na nogometnog suca Brunu Marića izazvan, Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje nasilje kao način rješavanja bilo kakvih neslaganja. Hrvatski nogometni savez poziva institucije države da što prije pronađu i procesuiraju počinitelje ovog neprihvatljivog čina. HNS poziva na komunikaciju i dijalog, kao jedini ispravan način rješavanja različitih razmišljanja, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.