Branko Ivanković potpisuje najteži kineski poraz o povijesti kvalifikacija

Petak, 06. rujna 2024. 15:54 Napisao/la  SC
Branko Ivanković potpisuje najteži kineski poraz o povijesti kvalifikacija

Kina je doživjela najteži poraz u povijesti, Japan je pobijedio s čak 7:0 selekciju Branka Ivankovića.

Nekadašnji trener Rijeke i Dinama očekivano trpi žestoke kritike čak i strogo kontroliranih kineskih medija, velika kineska ulaganja u nogomet zadnjih desetljeća ne daju rezultata.

Poraz od Japana (0:7) najveći je u povijesti kineskih kvalifikacijama za jedno svjetsko prvenstvo, najveći poraz u kineskoj povijesti (0:8) doživljen je 2012. godine od Brazila u prijateljskoj utakmici.

- U pripremi utakmice posebno smo se fokusirali na obranu, a na kraju smo primili previše golove. Neki od njih se nisu smjeli dogoditi. Dosta igrača, njih 12, su relativno novi u međunarodnim natjecanjima. Protivnici u ovoj fazi kvalifikacija su vrlo jaki, a ovakve utakmice su vrijedna iskustva, ali i dobre lekcije mlađim igračima. Japan nije samo jedna od najjačih azijskih momčadi, oni su i svjetska klasa, kazao je Ivanković.

Kina u utorak igra protiv protiv Saudijske Arabije, Ivankovićeva sudbina je neizvjesna.

U skupini su još Australija, Bahrein i Indonezija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.