Braća Mamić mogli bi biti izručeni Hrvatskoj, ukinuta odluka suca istrage

Ponedjeljak, 21. lipnja 2021. 11:19 Napisao/la  SC

Braća Mamić pravomoćno osuđeni zbog izvlačenja novca iz Dinama, obojica na temelju dvojnog državljanstva zatražili odsluženje kazni u BiH

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić Foto: screenshot

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo je odluku suca istrage koji je protiv Zdravka i Zorana Mamića u odsutnosti odbio odrediti istražni zatvor!

Vijest je objavio Index uz napomenu da je službena.

Ako sudac istrage sada odredi istražni zatvor za braću Mamić, time će se raspisivati nova tjeralica i podnijeti zahtjev za izručenje sukladno odredbama sporazuma između Hrvatske i BiH koji je stupio na snagu 2014. godine.

Sukladno tom sporazumu, Mamići bi mogli biti izručeni hrvatskom pravosuđu.

Kao što je poznato, braća Mamić pravomoćno su osuđeni zbog izvlačenja novca iz Dinama, obojica su na temelju dvojnog državljanstva zatražili odsluženje kazni u BiH.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.