Boško Balaban mora u zatvor na godinu dana zbog neplaćanja alimentacije

Petak, 03. studenog 2023. 16:21 Napisao/la  SC

Za reprezentaciju je odigrao 35 utakmica, postigao je 10 pogodaka, najviše od svih riječkih nogometaša

Boško Balaban mora u zatvor na godinu dana zbog neplaćanja alimentacije

Boško Balaban mora u zatvor na godinu dana zbog neplaćanja alimentacije.

Nekadašnji riječki nogometa Boško Balaban i Iva Radić u braku su bili 17 godina, otkako su se rastali prije šest godina Balaban nije plaćao alimentaciju.

Općinski kazneni sud u Zagrebu još u proljeće 2021. proglasio je Balabana krivim zbog neuzdržavanja djece te ga osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana s uvjetnom kaznom od četiri godine.

Balaban je tada na sudu izjavio da je umirovljenik s povremenim prihodima.

Prema tadašnjoj presudi Balaban je na ime alimentacije ostao dužan 104.781.,00 kuna za uzdržavanje sina, 102.558,60 kuna za udržavanje mlađe i 91.250,60 kuna za uzdržavanja starije kćeri.

Sud je tada bivšem nogometašu naložio da uz redovitu isplatu alimentacije u roku od dvije godine mora isplatiti dug, a ako ne ispuni te uvjete, sud može povući odluku o uvjetnoj kazni i bivši nogometaš u tom slučaju ide u zatvor.

U međuvremenu dug se popeo na oko 600.000 kuna čime je Balaban prekšio uvjetnu kaznu,  prema novoj presudi Balaban ide u zatvor u siječnju 2024. godine.

- Uzdržavanje je zakonska obaveza. Ako postoji pravomoćna presuda kojom je određena visina uzdržavanja koje je davatelj uzdržavanja obavezan platiti za maloljetnu djecu, davatelj uzdržavanja mora je se pridržavati kako u iznosu tako i u datumu dospijeća, rekla je odvjetnica Nataša Pećarević za Slobodnu Dalmaciju.

Boško Balaban afimirao se u dresu Rijeke iz koje 2000. godine otišao u Dinamo, za reprezentaciju je odigrao 35 utakmica, postigao je 10 pogodaka, najviše od svih riječkih nogometaša.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.