Jairo uzburkao strasti: Bomba iz Maksimira razbjesnila navijače više od slabe igre u Županji

Srijeda, 07. listopada 2020. 12:11 Napisao/la  Toni Bilić
Jairo
Jairo

Na dan odigravanja utakmice šesnaestinefinala Kupa Hrvatske između Graničara i Hajduka u Županji, mediji su „provalili bombu“ iz Maksimira, odnosno da je Dinamo iskazao zanimanje da u svoje redove dovede hajdukovog Brazilca Jaira.

U nogometnom svijetu normalna je stvar da klubovi „zavire“ u dvorište najvećeg supranika, ali u Splitu svaki spomen momčadi iz Maksimira i braće Mamić kod navijača Hajduka izaziva bijes.

Tako se dogodilo i nakon što je objavljeno da je Zoran Mamić na temu Jaira razgovarao sa sportskim direktorom bijelih Ivanom Kepčijom, koji je jedno vrijeme bio glavni čovjek u omladinskoj školi Dinama. 

Za sada je sve ostalo na priči, no prijelazni rok u HNL-u traje do 18. listopada.

I sve je moguće!

Uostalom, bilo je u povijesti igrača koji su Hajdukov dres zamijenili Dinamovim.

U sezoni 1978/79 Vilson Džoni je igrao za Dinamo i bio proglašen najboljim igračem bivše države, a sve to nakon deset godina igranja u „bilom“ dresu kada ga je Hajduk gotovo potjerao.

Na klupi „modrih“ sjedio je Tomislav Ivić, s Poljuda su na Maksimir otišli Joško Jeličić (navijači mu to nikada neće zaboraviti) i Mario Novaković.

U ljeto 2014. godine  Dinamo je, iako im objektivno nije trebao, kupio Franka Andrijaševića za 750.000 eura, što je bio spas za praznu blagajnu.

U svakom slučaju, „bomba“ iz Maksimira više je razbjesnila navijače Hajduka nego loša igra protiv Graničara u Županji.

Bijeli su izborili prolaz u osminu finala Kupa, ali ono što su prikazali  bilo je na granici sramote.

Trener Vukas, kojemu je 48. rođendan u Županji umalo postao nesretan i koji nije na dispoziciji imao sedmoricu reprezenativaca, ipak bi se trebao zabrinuti kako mu je momčad odigrala, posebice neki pojedinci.

Hajduk je prošao dalje samo zahvaljujući kvaliteti kapetana Mije Caktaša.