Jairo uzburkao strasti: Bomba iz Maksimira razbjesnila navijače više od slabe igre u Županji

Srijeda, 07. listopada 2020. 12:11 Napisao/la  Toni Bilić
Jairo
Jairo

Na dan odigravanja utakmice šesnaestinefinala Kupa Hrvatske između Graničara i Hajduka u Županji, mediji su „provalili bombu“ iz Maksimira, odnosno da je Dinamo iskazao zanimanje da u svoje redove dovede hajdukovog Brazilca Jaira.

U nogometnom svijetu normalna je stvar da klubovi „zavire“ u dvorište najvećeg supranika, ali u Splitu svaki spomen momčadi iz Maksimira i braće Mamić kod navijača Hajduka izaziva bijes.

Tako se dogodilo i nakon što je objavljeno da je Zoran Mamić na temu Jaira razgovarao sa sportskim direktorom bijelih Ivanom Kepčijom, koji je jedno vrijeme bio glavni čovjek u omladinskoj školi Dinama. 

Za sada je sve ostalo na priči, no prijelazni rok u HNL-u traje do 18. listopada.

I sve je moguće!

Uostalom, bilo je u povijesti igrača koji su Hajdukov dres zamijenili Dinamovim.

U sezoni 1978/79 Vilson Džoni je igrao za Dinamo i bio proglašen najboljim igračem bivše države, a sve to nakon deset godina igranja u „bilom“ dresu kada ga je Hajduk gotovo potjerao.

Na klupi „modrih“ sjedio je Tomislav Ivić, s Poljuda su na Maksimir otišli Joško Jeličić (navijači mu to nikada neće zaboraviti) i Mario Novaković.

U ljeto 2014. godine  Dinamo je, iako im objektivno nije trebao, kupio Franka Andrijaševića za 750.000 eura, što je bio spas za praznu blagajnu.

U svakom slučaju, „bomba“ iz Maksimira više je razbjesnila navijače Hajduka nego loša igra protiv Graničara u Županji.

Bijeli su izborili prolaz u osminu finala Kupa, ali ono što su prikazali  bilo je na granici sramote.

Trener Vukas, kojemu je 48. rođendan u Županji umalo postao nesretan i koji nije na dispoziciji imao sedmoricu reprezenativaca, ipak bi se trebao zabrinuti kako mu je momčad odigrala, posebice neki pojedinci.

Hajduk je prošao dalje samo zahvaljujući kvaliteti kapetana Mije Caktaša.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.