ANDREJ KRAMARIĆ Ovo mi je daleko najveći dan u karijeri, veće od ovoga je samo SP

Nedjelja, 28. lipnja 2020. 17:30 Napisao/la  SC

Šteta samo što na tribinama nije bilo 80.000 ljudi, kakav bi to tek doživljaj bio, kaže četverostruki strijelac na kultnom Westfalenu

Andrej Kramarić
Andrej Kramarić

Andrej Kramarić ušao je u anale njemačkog, hrvatskog i klupskog nogometa nakon što je postigao četiri pogotka Borussiji Dortmund na Westfalenu.

- Šteta samo što na tribinama nije bilo 80.000 ljudi, kakav bi to tek doživljaj bio. Ovo mi je daleko najveći dan u karijeri. Veće od ovoga je samo Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Ozljede su me mučile cijelu sezonu, ali evo vratilo mi se u posljednjoj utakmici. Ušli smo u svlačionicu, a suigrači su redom čestitali. Svjestan sam onoga što sam napravio. Pa nisam zabio četiri komada nekom tamo klubu, već europskom velikanu. Naravno da sam poslije utakmice uzeo loptu, potpisali su je svi suigrači, a i dres s ove utakmice ću čuvati. Sada smo se razišli, ali suigračima sam rekao da ću častiti čim počnu pripreme za iduću sezonu. Naravno da se ovo mora proslaviti, rekao je Kramarić za 24sata.

Prije sedam godina je u Kupu protiv Zmaja u dresu Rijeke zabio osam komada, Lokomotivi je u istom dresu u HNL-u zabio pet golova, iz Rijeke je otišao na polusezoni s 21 postignutim pogotkom:

- Da, znao sam zabitiviše od četiri gola, a baš sam prije utakmice razmišljao i o tome kako bi bilo lijepo da vodimo 3:0 i da pucam penal za 4:0. Znate, posljednjih sam dana na treningu vježbao izvođenje penala bez gledanja, kako to radi Roberto Firmino. Zabio sam ga, ali na treningu je to izgledalo još i bolje. Rekoh 3:0 je, pucaj na takav način, zaključuje Kramarić.

Nakon je postao prvi igrač Hoffenheima koji je postigao četiri pogotka u jednoj utakmici, Kramarićev status u klubu dobio je drugu dimenziju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.