DUGOROČNA SURADNJA

Alaves i Rudeš potpisali ugovor o suradnji

Petak, 12. svibnja 2017. 18:14 Napisao/la  SC

Novi prvoligaš za deset godina želi biti kao Rijeka


Generalni direktor Alavesa Haritz Querejeta  i predsjednik Rudeša Ivan Knežević potpisali su ugovor o suradnji dvaju klubova.

Španjolski prvoligaš i budući hrvatski prvoligaš pronašli su zajednički interes:

- Potpisali smo suradnju na deset godina. Mi ćemo im biti centar za jugoistočni dio Europe. Nedostaje nam organizacije, pa će nas naučiti kako da vodimo klub u organizacijskom i marketinškom smislu. Kroz 10 godina želimo biti kao Rijeka! I za pet godina najmanje jedan naš igrač igrat će u Alavesu. rekao je predsjednik Rudeša Ivan Knežević.

Za suradnju je zaslužan prof. dr. Igor Jukić, stručnjak za fizičku pripremu, koji radi u Alavesu.

Alaves je 2001. godine igrao finale Kupa Uefe protiv Liverpoola, koji je  slavio nakon produžetaka 5:4.

Te godine u Liverpool je stigao Igor Bišćan, današnji trener Rudeša:

- Kako sam te godine igrao za Dinamo u Europi, nisam smio nastupiti za Liverpool. Bila je to čudesna utakmica. U Dortmund sam doputovao s momčadi, no kako nisam smio igrati, bio sam na tribini. Uoči utakmice sam se pozdravio s Juricom Vučkom, koji je igrao za Alaves, kaže Bišćan koji u suradnji ne vidi ništa sporno:

- Nije me strah da će mi se netko miješati u posao, to su ozbiljni ljudi. Model koji su usavršili u košarci preslikali su na nogomet. Nisu slučajno izabrali Rudeš, rekao je Bišćan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.