Čačić: U utakmici protiv Hajduka dajemo pečat naslovu prvaka

Nedjelja, 11. ožujka 2012. 14:35 Napisao/la  Z. G.

U derbiju ne postoji apsolutni favorit iako stanje na ljestvici sugerira drukčije, kaže Ante Čačić, trener Dinama

Kad se udruže Ante Čačić i Igor Pamić, tada Hajduk primi pet pogodaka u jednoj utakmici. Tako je bilo ujesen 1995. godine kad je Osijek u Gradskom vrtu svladao Splićane s 5:3. Čačić je, dakako, vodio momčad s klupe, dok je sadašnji Istrin trener Pamić tada blistao na terenu i zabio čak tri pogotka. Sljedećeg je vikenda na rasporedu maksimirski derbi Dinama i Hajduka pa se i sam Čačić rado prisjetio tih dana.

- Skupili smo se prije utakmice i iz zafrkancije prognozirali rezultat. Među nama je bio i ugostitelj Geza, inače navijač Hajduka. Moji su igrači na papirić suzdržano upisivali rezultate 1:0, 2:1 ili 0:0, 1:1. Ja sam prognozirao našu pobjedu 5:1! Geza je upisao 2:0 za Hajduk. Ja sam bio najbliži stvarnom rezultatu, a dečki su mi kasnije priznali da su svi mislili da sam poludio. Na kraju smo im ipak zabili pet - prisjeća se Čačić.

Čačić je i jesenas, na klupi Lokomotive, pobijedio Hajduk, ali "samo" s 1:0. Ujesen 1993. godine pobijedio je i Dinamo, također u prvenstvenoj utakmici, i to na klupi - Dubrave. I tada je bilo 1:0.

- Jesenas s Lokomotivom formula je bila da igramo agresivno i limitiramo igru Sharbinija i Tomasova. Na kraju smo imali omjer udaraca prema vratima 16/9 u našu korist. Ipak, moramo biti svjesni da je suparničkim igračima drukčiji poticaj kad igraju protiv Lokomotive, a drukčiji kad igraju protiv Dinama. U derbiju ne postoji apsolutni favorit iako stanje na ljestvici sugerira drukčije. Nadam se da ćemo u toj utakmici dati pečat našem sedmom uzastopnom naslovu prvaka iako ga ja ne slavim unaprijed. U ova tri proljetna kola Hajduk je dvaput bio domaćin, mi dvaput gosti, ali smo svejedno povećali razliku za četiri boda - kaže Čačić.

Kakva je Čačićeva vizija suparničke momčadi, tko je najbolji igrač Hajduka?

- Najbolji su Sharbini i Vukušić.

Dinamov trener nije želio suviše komentirati odluku klupskih čelnika da kazne Nikolu Pokrivača sa 3.000 eura zbog, kako su obrazložili, narušavanja ugleda kluba i trenera u razgovoru za dnevne novine.

- Postoje pravilnik i kodeks ponašanja. Čovjek je rekao da ne igra zbog toga što nije prihvatio ponudu za odlazak u Kinu. To nije točno, jer i Leko je odbio Kinu, a igra u svakoj utakmici. Nikola se malo zaletio, ali korektno radi na treninzima. Daleko je od onoga što je bio prije tri, četiri godine, no trudi se, a mi smo tu da mu pomognemo - zaključuje Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.