Čačić: S Bišćanom sam se rastao mirno, nije bilo psovanja i vrijeđanja

Četvrtak, 22. ožujka 2012. 07:34 Napisao/la  Z. G.

Nikakvog verbalnog delikta nije bilo, nikakvog urlanja niti psovanja! Osim toga, Bišćan je preozbiljan čovjek da bi se petljao u koncepciju trenera, tvrdi Ante Čačić

Dinamov trener Ante Čačić odbija teze da se s kapetanom Igorom Bišćanom razišao uz repertoar uvreda.
 - To nije točno. Isključivi je razlog taj što se razlikujemo u razmišljanjima o koncepciji. Nikakvog verbalnog delikta nije bilo, nikakvog urlanja niti psovanja! Osim toga, Bišćan je preozbiljan čovjek da bi se petljao u koncepciju trenera i da bi, kako impliciraju neki mediji, govorio da treninzi nisu dovoljno snažni. Još je na pripremama u Portugalu tražio lakše treninge. Odstranio sam ga iz momčadi i dok sam ja tu, on neće biti pod mojom ingerencijom. Rekao sam da zbivanja iz svlačionice neću iznositi pred medije. Razloge ovog razlaza znaju i Bišćan i ostali igrači. Ogriješio se o hijerarhiju u klubu i zato sam tako reagirao. Jako mi je žao zbog svega. Dinamo je u prvom planu i nitko, pa niti ja, neće sebe staviti ispred kluba. Isključivi je razlog našeg razlaza sukob koncepcija, objasnio je Čačić.

Pobjeda s dva pogotka razlike sasvim su dovoljan razlog za smiješak Dinamova trenera Ante Čačića, koji se nakon što je njegova momčad "odradila" Slaven Belupo, osvrnuo i na najvećeg konkurenta:
- Jako sam zadovoljan ishodom. Igrali smo protiv neugodne momčadi, koja je tehnički dobro potkovana i taktički dobro organizirana. Na vrijeme smo postigli prvi pogodak i usmjerili utakmicu u željenom tijeku.

Čačić se osvrnuo i na vijest o odlasku Krasimira Balakova iz Hajduka u Kaiserslautern.
- Teško mi je to komentirati, jer čovjek ide za boljom ponudom. Koliko sam stekao dojam, s Balakovom su jako zadovoljni bili i navijači i igrači. Pitanje je bi li ostao kasnije, no ovo je prilika da novi trener povede momčad na pripreme za novu sezonu, s obzirom na to da je ovo prvenstvo za njih na neki način okončano. Vjerujem u njihov izlazak u Europu, titula više ne dolazi u obzir.ž

Slaže li se s tim i Roy Ferenčina, trener Slavena Belupa? Može li njegova momčad dostići Hajduk?
- Teoretske šanse postoje, ali realno – teško. Zaostajemo šest bodova. Istina je da nam Hajduk dolazi u Koprivnicu. Ali, ipak je Hajduk uvijek Hajduk. Ima svoju kvalitetu.
O samom je maksimirskom dvoboju dodao:
- Dinamo je imao više prilika, ali ne mogu biti nezadovoljan. Imali smo dobrih razdoblja u igri,imali i par prilika. Ali, nedostajali su nam neki igrači, tu je i previše neiskusnih… To je odlučilo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.