Zoran Mamić upozorava: Molde i Aalborg su slične momčadi po mentalitetu i stilu igre

Ponedjeljak, 27. srpnja 2015. 20:11 Napisao/la  SC

O Moldeu znamo puno, analizirali smo ih i dobra su momčad s opasnim pojedincima, kaže Mamić pred utakmicu u utorak 


Nogometaši Dinama u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u utorak od 21 sati na maksimirskom travnjaku igraju protiv norveškog Moldea, trener hrvatskog prvaka Zoran Mamić poslovično oprezno najavljuje utakmicu:

- Čeka nas novi europski ispit, očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu i naravno pobjedu. O Moldeu znamo puno, analizirali smo ih i dobra su momčad s opasnim pojedincima. Naravno, moram biti iskren i reći da se nismo za njih pripremali samo ovih par dana nego od prvoga dana kada smo ih izvukli, no nije bilo sportski pričati o tome dok nismo prošli Folu, kaže Mamić koji nije zaboravio da je Dinamo prošle godine u 3. pretkolu Lige prvaka ispali od danskog Aalborga:

- Iz svake utakmice se može nešto naučiti. Naravno, iz te utakmice na Maksimiru smo mogli naučiti da je bitno brojne prilike pretvoriti u pogodak. Molde i Aalborg su slične momčadi po mentalitetu i stilu igre. Već sam rekao da imamo odličan kadar igrača i nikada nije lako odlučiti tko neće biti među 18 igrača koji konkuriraju za utakmicu. Imamo puno utakmica, igramo na tri "fronta" i svi igrači će dobiti priliku dokazati da zaslužuju biti u Dinamu, zaključuje Mamić.

- Ovo je tek prva utakmica i znamo da nas čeka uzvrat u Norveškoj, no naravno da želimo već na Maksimiru, pred našim navijačima, ostvariti što bolji rezultat, kaže Marko Pjaca.

- Dižemo se, imamo dvije pobjede zaredom i to uz dvije kvalitetne utakmice i uvjeren sam da ćemo u utorak biti još bolji i da ćemo doći do prednosti uoči uzvrata u Norveškoj, smatra Marko Rog.

- Znamo koliko su važne ove utakmice i što mogu donijeti momčadi i cijelom klubu. Dat ćemo sve od sebe, pa iako se u sportu nikada ne može obećati pobjeda ono što možemo garantirati je da ćemo napraviti apsolutno sve za što bolji rezultat, rekao je Hilal Soudani.