Zoran Mamić, trener Dinama: Volio bih da u Hrvatskoj ima više kvalitetnih ekipa kao što je Rijeka

Četvrtak, 10. srpnja 2014. 19:55 Napisao/la  SC

Naravno da bismo željeli ući u sezonu s trofejem iako je bitnije ono što nas čeka u utorak, kaže Mamić uoči utakmice Superkupa

Zoran Mamić najavio je prvu utakmicu ove sezone, Dinamo i Rijeka igraju utakmicu superkupa u petak na Kantridi:

- Iako se nismo pripremali specijalno za tu utakmicu, ne treba bježati od činjenice da želimo osvojiti trofej. Svaki trofej je vrijedan i dat ćemo sve od sebe što imamo u ovom trenutku kako bismo se s trofejem vratili u Maksimir. Igrat će najjača momčad u ovom trenutku. Kažem, želimo osvojiti trofej i igrat će oni koji su u ovom trenutku najspremniji. Soudani neće konkurirati za  utakmicu. On je u jako dobrom stanju. Igrao je cijelu utakmicu i dio produžetka u osmini finala Svjetskog prvenstva gdje je Alžir napravio najbolji rezultat u povijesti tako da je odlično raspoložen. Isto tako je činjenica da nije imao ljetni odmor, ali on je profesionalac, nas čekaju obaveze i nismo si mogli dozvoliti da tako bitan igrač dulje bude odsutan, govori Mamić.

Dinamo prvu utakmicu čeka spremno, trener je zadovoljan odrađenim u pripremnom razdoblju:

- Moram priznati da zadnjih godina nismo imali tako teške pripreme i svi smo sretni što je ovaj teži dio priprema iza nas te napokon počinju utakmice. Naravno da bismo željeli ući u sezonu s trofejem iako je bitnije ono što nas čeka u utorak. Unatoč tome ćemo na Kantridi dati sve od sebe da slavimo već na početku. Rijeka je kvalitetna momčad, imaju dobar fond igrača, a naravno da nam je poraz u Kupu motiv više. Isto tako bih volio da u Hrvatskoj ima više kvalitetnih ekipa kao što je Rijeka, koji nas tjeraju da svaki dan budemo sve bolji. Sigurno da je lijepo igrati na punom stadionu gdje su navijači, koreografija i sve ostalo što čini utakmicu. To je dodatni motiv za obje momčadi, kaže Mamić.