Zoran Mamić, trener Dinama: Puno puta sam rekao da Tudor radi jako dobar posao

Petak, 21. studenog 2014. 16:17 Napisao/la  SC

 Ipak je utakmica od posebnog značaja, jer se radi o dva najveća hrvatska kluba, kaže Mamić


Dinamo u subotu igra protiv Hajduka, što je dobar pokazatelj stanja u kojemu se modra momčad nalazi nakon stanke. Trener Dinama Zoran Mamić priželjkivao je stanku da bi pokušao podignuti poljuljano raspoloženje rastrojene momčadi, koju su dotukli porazi od Salzburga u Europa ligi:

- Napunili smo akumulatore, konsolidirali se i spremni čekamo utakmicu koja ipak znači više od tri boda koja su u igri. Hajduk se nikada ne smije podcijeniti, ali siguran sam da je Dinamo bolji i da će pokazati to na terenu. Čeka nas veliki derbi protiv Hajduka, koji iako nosi samo tri boda kao i svaki drugi susret ipak je utakmica od posebnog značaja, jer se radi o dva najveća hrvatska kluba. Mi želimo nametnuti svoju igru, nastaviti dobru seriju koju imamo protiv njih, ali i izaći iz niza malo lošijih rezultata koje smo imali prije reprezentativne stanke.

Trener Modrih cijeni momčad iz Splita:

- Njih se nikada ne smije podcijeniti. Kouassi je uvijek opasan, Sušić, Bradarić i možda Vlašić ili tko već... Bočni igrači su im vrlo ofenzivni i opasni, a imaju i dobre prekide. Zaostaju 11 bodova za nama, ali to ne znači previše u ovakvim utakmicama. Nisu izgubili od osmog mjeseca što pokazuje da su u dobroj formi, ali odigrali su puno neriješenih utakmica. Kažem, mene zanima ono što će biti u subotu, a siguran sam da je Dinamo bolji i da će pokazati to na terenu, smatra Mamić.

U šest izravnih dvoboja protiv Igora Tudora, Mamić je ostvario pet pobjeda i jedan remi:

- Da je on na klupi Dinama, a ja na klupi Hajduka, možda bi on dobio svih šest derbija. Tko zna? Puno puta sam rekao da Igor radi jako dobar posao, zaključuje Mamić.