Zoran Mamić, trener Dinama: Nije normalno kako se piše o Skenderbeu i albanskom nogometu

Petak, 14. kolovoza 2015. 13:57 Napisao/la  SC

Želimo dobiti Split, vratiti se na prvo mjesto i tako na najbolji mogući način napraviti uvod za utakmicu u Albaniji. Prvi su! To sve govori, zar ne, kaže Mamić

Trener Dinama Zoran Mamić ovako je najavio subotnji (21) derbi protiv Splita u Maksimiru:

- U subotu nas čeka utakmica prve i druge momčadi na ljestvici i to dovoljno govori. Split je odličan, na Maksimir dolaze kao lider prvenstva i sigurno nas čeka teška, zahtjevna i zanimljiva utakmica. Znam da se više priča o susretu protiv Skenderbeua. Ne želim previše razmišljati niti pričati o Skenderbeu jer Split i utakmica protiv njih zaslužuju našu potpuno koncentraciju, ali ipak moram reći da mi se ne sviđa i nije normalno kako se od ždrijeba priča i piše o njima i općenito albanskom nogometu. Reprezentacija im odlično stoji u kvalifikacijama i cijeli albanski nogomet brzo napreduje. Radi se o izuzetno kvalitetnoj momčadi, prvaku svoje države koji već godinama ima na okupu istu momčad uz nadogradnje svake godine. Prije par godina su dobili Černomorec koji je dobio nas, prošle godine su izbacili Neftči, a ove su s dvije lagane pobjede izbacili moldavski Milsami koji je "skinuo" Sheriff. Jako su dobra momčad. U srijedu su igrali utakmicu Superkupa i izgubili na penale nakon što je susret praktički igrala druga momčad. Nikako nisu momčad za podcijeniti jer su odlična ekipa u što se uživo na Superkupu uvjerio i naš pomoćni trener Cvitanović kojeg su impresionirali. Naravno, već smo pogledali brojne njihove utakmice i pripremamo se za taj susret od sekunde kada smo ih izvukli, ali ipak je još dojmljivije kada ih se gleda uživo, kaže Mamić.

Split prvi put u Maksimir dolazi kao lider:

- Želimo dobiti Split, vratiti se na prvo mjesto i tako na najbolji mogući način napraviti uvod za utakmicu u Albaniji. Prvi su! To sve govori, zar ne? Igraju u odličnoj formi, imaju tri pobjede doma i dva remija u gostima, primili su dva gola u pet utakmica... Mogu tako nabrajati još stvari, ali zaključak je da su jako kvalitetni i morat ćemo biti na visokoj razini ako želimo do dobrog rezultata. zaključuje Mamić.

Iako je ideja Modrih bila uoči subotnjeg derbija održati minutu šutnju za Tomislava Salopeka na molbu obitelji to se ipak neće dogoditi. Naime, Tomislavova obitelj se nada i vjeruje da je on živ i da će se jednoga dana, što prije, vratiti kući.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.