Zoran Mamić, trener Dinama: Nemamo namjeru braniti se, želimo ugroziti Arsenal!

Utorak, 15. rujna 2015. 14:29 Napisao/la  SC

S nestrpljenjem čekamo utakmicu, a sretni smo i ponosni što smo dio Lige prvaka. Čeka nas momčad je petnaest godina u vrhu europskog nogometa, ali to ne znači da ćemo se predati, kaže Domagoj Antolić

Nogometaši Dinama u srijedu će od 20.45 sati ugostiti engleski Arsenal u susretu prvog kola grupne faze Lige prvaka. Uoči susreta pred novinare su izašli trener modrih Zoran Mamić te igrači Domagoj Antolić i Marko Rog.

- Čeka nas otvorenje Lige prvaka, najljepša moguća nagrada momčadi i meni kao treneru za uloženi trud. S veseljem čekamo utakmicu, očekujemo dobru atmosferu i igru. Svjesni smo moći i snage Arsenala, ali isto tako sportski vjerujemo da s fanatičnom borbom, trkom i taktičkom disciplinom možemo napraviti pomutnju, rekao je trener na početku, a slično razmišljaju i igrači.

- S nestrpljenjem čekamo utakmicu, a sretni smo i ponosni što smo dio Lige prvaka. Čeka nas momčad je petnaest godina u vrhu europskog nogometa, ali to ne znači da ćemo se predati. Trudit ćemo se, boriti i nadamo se pozitivnom rezultatu, rekao je kapetan Antolić.

- Čeka nas jako kvalitetna ekipa, svi znamo tko je Arsenal, ali puni smo samopouzdanja. Trema? Možda malo, ali to je pozitivna trema koja će nestati čim počne utakmica, kaže Rog.

Trener Modrih očekuje da će Arsenal pokušati dominirati:

- Objektivno je za očekivati da će Arsenal, kao kvalitetnija momčad, dominirati i da ćemo biti pod pritiskom, ali naša ideja nije braniti se. Želimo ugroziti Arsenal i to ćemo pokazati na terenu. Cijelu sezonu igramo jedan stil igre i onda za jednu utakmicu mijenjati to nije dobro; barem se u prošlosti nije pokazalo uspješno. Tako je naša želja isto igrati i u srijedu, kaže Mamić.

Dinamo još uvijek ne može računati na ozlijeđene Schildenfelda, Pavičića i Šovšića, a Mamić je prokomentirao i zadnju utakmicu Arsenala protiv Stokea koju je gledao uživo:

- Igrali su, recimo, između "druge" i "treće" brzine i imao sam dojam da su trebali dobiti 10:0. Mi želimo biti bolji od Stokea, a vidjet ćemo što ćemo moći i kako će završiti.

Arsenal je momčad puna zvijezda, a ime Alexisa Sancheza ipak zvuči "opasnije od drugih", no trener je "podvukao" druga dva imena:

- On je fantastičan igrač, ali po meni su Cazorla i Ozil ti koji su najvažniji; mozak ekipe od kojih sve počinje. Naravno, sve su to vrhunski igrači, "sijeva" sa svih strana i moramo puno, puno trčati te biti taktički disciplinirani.

Dinamo nije naučen igrati utakmice u kojima prvaci Hrvatske nemaju ulogu favorita:

- Naravno da je manji pritisak kada nemaš puno za izgubiti. Ipak, nismo izgubili jako, jako dugo i uvijek se ima "nešto" za izgubiti, ali činjenica što nemamo pritisak da moramo dobiti je olakšavajuća stvar. Ipak, kada krene ovakva utakmica za koju se živi onda nema pritiska ni ništa, kaže Mamić.

Osvrnuo se trener i na "vječnog" kolegu Wengera na klupi Arsenala:

- Imao sam ga priliku upoznati kada smo radili transfer Eduarda. On je jedan od najboljih trenera, devetnaest godina je trener Arsenala i radi fantastične stvari s dosta mladih igrača tako da je privilegija i iskustvo za mene biti tu gdje jesam; ponosan sam, rekao je Mamić.

Modri su do početka konferencije za medije prodali oko četrnaest tisuća ulaznica za utakmicu što je itekako dobra vijest ako se zna da prodaja uvijek najbolje ide na sam dan utakmice. Naravno, trener je iskoristio priliku i pozvao navijače na stadion:

- Očekujem popunjen stadion, dobru i pozitivnu atmosferu kakvu momčad zaslužuje. Publika je u zadnje vrijeme pokazala da stoji iza momčadi, a posebno je to važno kada momčadi ne ide, zaključio je trener Modrih.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.